Простий синтезатор

Ігор Віт.
Has thanked: 8 times
Been thanked: 24 times

Re: Простий синтезатор

Повідомлення Ігор Віт. »

Ех... Ці всякі синтезатори десь і у когось можна придбати? 
Чи не морочити собі голову і купувати у US5MSQ?

UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 602 times
Been thanked: 128 times

Повідомлення UR5VFT »

Ігор писав:Чет січня 01, 1970 4:16 am Ех... Ці всякі синтезатори десь і у когось можна придбати? 
Чи не морочити собі голову і купувати у US5MSQ?

можна тут .але ціни... не реклама.
- https://qrpver.com/ru

seawar
Позивний: UR5RBP
Has thanked: 7 times
Been thanked: 5 times

Повідомлення seawar »

Freddy писав: Нед квітня 13, 2025 12:54 pm Є плата аматора емф  з телеграфним гетеродином .  Треба для неї простий синтез  щоб перевертав vfo bfo . Діапазони 1.9 3.6 7.0 . Якщо там буде с метр то це плюс .  Функціонал це вихід на комутацію дпф  з відкритим колектором , вихід на перемикання rx /tx  і ще хотілося щоб була можливість увімкнути телеграфний гетеродин . Не дуже хотілось ставити окрему кнопку . Дисплей - пофіг який .   Атт , годинник , і тд не треба . Я б туди гпд поставив но якісну катушку зробити це проблема та і кзє немає .  

Я не створював окрему тему бо  не думав що тут буде про що писати ) 

Робив свій перший трансивер на базі Аматора. Синтезатор на основі алі-шного модуля AD9850 бутербродом з Arduino. Два діапазони - 40/80. VFO і цифровий S-метр. З часом допиляв в прошивку перемикач LSB/USB. Якщо ще цікаво, можу поділитися.

Freddy
Has thanked: 26 times
Been thanked: 52 times

Повідомлення Freddy »

seawar писав: Пон січня 19, 2026 12:16 pm
Freddy писав: Нед квітня 13, 2025 12:54 pm Є плата аматора емф  з телеграфним гетеродином .  Треба для неї простий синтез  щоб перевертав vfo bfo . Діапазони 1.9 3.6 7.0 . Якщо там буде с метр то це плюс .  Функціонал це вихід на комутацію дпф  з відкритим колектором , вихід на перемикання rx /tx  і ще хотілося щоб була можливість увімкнути телеграфний гетеродин . Не дуже хотілось ставити окрему кнопку . Дисплей - пофіг який .   Атт , годинник , і тд не треба . Я б туди гпд поставив но якісну катушку зробити це проблема та і кзє немає .  

Я не створював окрему тему бо  не думав що тут буде про що писати ) 

Робив свій перший трансивер на базі Аматора. Синтезатор на основі алі-шного модуля AD9850 бутербродом з Arduino. Два діапазони - 40/80. VFO і цифровий S-метр. З часом допиляв в прошивку перемикач LSB/USB. Якщо ще цікаво, можу поділитися.

Дякую за пропозицію . Я вже зробив один із варіантів на ардуіно  і 1602  який тут мелькав . 
Freddy

Повідомлення Freddy »

Напишу тут бо на цьому форумі немає окремої теми  про NanoVFO_3.  Маю три таких синтезатора,  один на авторській платі і два на своїй . У всих проблема  в тому що вони страшно генерять завади.  Причому відключення дисплею не допомагає. Аматор емф в режимі  тх завада лізе аж на  вихід  ум.  Я вже пробував відключати дисплей , синтез живити від батарейки - пофіг. Може я не правильно щось наконфігурував  в скетчі  що виникає якась програмна нестабільність яка за собою тягне залізо ?  Маю ще один синтез на тому самому залізі але дисплей 1602 , там все нормально без завад , притому що дисплей підключено через і2с . Хтось щось може порадити? 
UR5FFR
Has thanked: 132 times
Been thanked: 854 times

Повідомлення UR5FFR »

Спробуйте зробити менший струм на виході 5351. Почніть з 2мА
Sergii
Has thanked: 48 times
Been thanked: 37 times

Повідомлення Sergii »

То скоріш за все завади йдуть від i2c. Не добре те що дісплей і si5351 на одній шині. Може спробувати поставити резистори (десь 470 ом) послідовно з SDA SCL від МК?  може ще й додати конденсатор 1нФ на землю щоб фнч вийшов.
Freddy

Повідомлення Freddy »

Від самого початку налаштовано 2ма. 

Може це такий дисплей але як я писав раніше з відключеним дисплеєм та сама історія . Я іще на всих дисплеях ліквідував перетворювач щоб не срав завадами , стало краще але не ідеально . 
max123
Позивний: немає
Has thanked: 54 times
Been thanked: 4 times

Повідомлення max123 »

Якщо дисплей вимкнено в завади є то причина в si5351 , потрібно дивитись фільтрацію живлення кераміка, електроліти збільшити ємність в мене відразу був результат,дроселі,  також спосіб підключення до змішувача. Я робив nanovfo до третьої версії два рази на власній платі то все ок.Можливо спробувати тимчасово вимкнути si5351 для тесту щоб зрозуміти що саме дає завади генератор чи цифрова частина vfo.
Відповісти