такі мікрухи хіба що на алі купити...
ГПД, їх схеми та лайвхаки.
-
- Позивний: UT8AS
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 11 times
Re: ГПД, їх схеми та лайвхаки.
...зараз для простих синтезів все можна купити у нас в Україні...наша дітвора давно вже освоїла наш інтернет-ринок і навіть допомагають мені з пошуком потрібних деталей...є бажання - є результат...але...прості ГПД (для різних цілей як тимчасовий блок) виготовляють і вчаться доводити їх "до розуму"...
-
- Позивний: UR5XOU
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 27 times
Так я ж нічого не маю проти, якщо дітворі це цікаво, то чому б і ні?UT8AS писав: ↑Пон серпня 05, 2024 8:02 am...зараз для простих синтезів все можна купити у нас в Україні...наша дітвора давно вже освоїла наш інтернет-ринок і навіть допомагають мені з пошуком потрібних деталей...є бажання - є результат...але...прості ГПД (для різних цілей як тимчасовий блок) виготовляють і вчаться доводити їх "до розуму"...
Можна навіть завести окремий топік по типу цього, і туди накидати схем і прошивок простих синтезів.
-
-
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 294 times
Тому що на схемі є дуже грубі помилки. Працювати вона не буде. Не під'єднана земля до точки з'єднання R12R13R15C13L2D7. По друге R16 треба заземлити, а сигнал знімати з емітера Q6 через роздільну ємність.
Комутація на мій погляд дуже складна і має суттєвий недолік - якщо не подано жодного сигналу управління то бази Q1Q2 висять у повітрі. Тому усі діоди геть, бази через 10кОм на землю та на них подавати сигнали управління через резистори 2к2, які потрібні для обмеження базового струму.
Також потрібно розуміти що діод D7 стабілізує напругу на контурі та обмежує її на рівні 0,7в, далі в нас два повторювача з підсиленням десь одиниця тому на виході напруга буде ще трохи менше.
-
Все правильно, провтикав додати землю.UR5FFR писав: ↑Суб серпня 10, 2024 4:03 amТому що на схемі є дуже грубі помилки. Працювати вона не буде. Не під'єднана земля до точки з'єднання R12R13R15C13L2D7. По друге R16 треба заземлити, а сигнал знімати з емітера Q6 через роздільну ємність.
Комутація на мій погляд дуже складна і має суттєвий недолік - якщо не подано жодного сигналу управління то бази Q1Q2 висять у повітрі. Тому усі діоди геть, бази через 10кОм на землю та на них подавати сигнали управління через резистори 2к2, які потрібні для обмеження базового струму.
Також потрібно розуміти що діод D7 стабілізує напругу на контурі та обмежує її на рівні 0,7в, далі в нас два повторювача з підсиленням десь одиниця тому на виході напруга буде ще трохи менше.