Стосовно драйверу на 74АС для діодного змішувача - так, це працює, я експериментував з такими схемами майже 10 років тому. R3R4 треба зменшити до 50-100ом - головне не перевищити максимально допустимий струм для діодів. Але те що в вас на схему все одно остається звичайним низькорівневим змішувачем, не залежно від того чим ви його будете качати. Тому що діоди у кільці будуть заперті не повною напругою гетеродину, а лише напругою падіння на відчинених діодах. Тобто 1,4Vpp. Це приблизно +7dBm. Коли рівень сигналу стає більшим то напруги гетеродину (на діодах) не вистачає щоб їх втримати зачиненими і вони відкриваються та через них починає текти струм. І падає сигнал на виході - це і є та сама компресія P1db яку я вимірюю. Для звичайного кільцевого змішувача вона в мене становить +10dBm що цілком співпадає з теоретичною оцінкою у +7dBm яку я вивів вище.
Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
-
UR5FFR
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 704 times
Re: Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
Схема змішувача на 310х яку ви привели геть нікуди не годиться. Затвори на землю треба шунтувати резисторами у пару сотень ом, бо інакше трансформатор не буде працювати як слід - йому треба низькоомне навантаження. Сенсу в використовуванні 310х в пасивному режимі я особо не бачу. Але секс з балансуванням та підбір ідентичних транзисторів гарантований. За переклад я промовчу 
Стосовно драйверу на 74АС для діодного змішувача - так, це працює, я експериментував з такими схемами майже 10 років тому. R3R4 треба зменшити до 50-100ом - головне не перевищити максимально допустимий струм для діодів. Але те що в вас на схему все одно остається звичайним низькорівневим змішувачем, не залежно від того чим ви його будете качати. Тому що діоди у кільці будуть заперті не повною напругою гетеродину, а лише напругою падіння на відчинених діодах. Тобто 1,4Vpp. Це приблизно +7dBm. Коли рівень сигналу стає більшим то напруги гетеродину (на діодах) не вистачає щоб їх втримати зачиненими і вони відкриваються та через них починає текти струм. І падає сигнал на виході - це і є та сама компресія P1db яку я вимірюю. Для звичайного кільцевого змішувача вона в мене становить +10dBm що цілком співпадає з теоретичною оцінкою у +7dBm яку я вивів вище.
-
Freddy
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 43 times
Корисна опція бо ця тема мені цікава але слідкую за нею не дуже пристально . І вже давно втратив ланцюжок подій . Наскільки розумію то плати будуть в ТНТ виконанні .
-
UT8AS
- Позивний: UT8AS
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 39 times
...я думаю, краще в лайоуті - і ЛУТ (лазерно-праскова) самому зробити і замовити можна...бо тема дуже цікава, і починаючим аматорам, в кого від діда-батька багато чого залишилось, та й на радіогуртках допоможе своєю відносною простотою підтримати наш аматорський рух...благо, зараз дуже багато гарних металевих корпусів - від старих складових системників ПК - CD-програвачів, БЖ, від невеликих відеомагів та тюнерів різних форматів...як зразок нижче...
-
UR5FFR
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 704 times
Усі схеми та плати зараз в EasyEDA. Звідти їх досить нескладно конвертувати в пдф для ЛУТ або фоторезисту. Ну і звісно отримати гербера для замовлення плат у китайців або ще десь.
PS Треба забувати про той лайаут, бо це стовідсоткове зло
PS Треба забувати про той лайаут, бо це стовідсоткове зло
-
Freddy
THT (Through-Hole Technology) вивідні радіодеталі
-
Freddy
Від діда і батька таке не залишиться . Тут елементна база інша. Кварци точно треба купляти і кф нормальний без приладів не зробиш . Я в цій конструкції ширпотребовських елементів не бачу . Максимум це резистори ,конденсатори але зараз більшість електроніки вже на смдUT8AS писав: ↑Суб травня 10, 2025 3:17 pm...я думаю, краще в лайоуті - і ЛУТ (лазерно-праскова) самому зробити і замовити можна...бо тема дуже цікава, і починаючим аматорам, в кого від діда-батька багато чого залишилось, та й на радіогуртках допоможе своєю відносною простотою підтримати наш аматорський рух...благо, зараз дуже багато гарних металевих корпусів - від старих складових системників ПК - CD-програвачів, БЖ, від невеликих відеомагів та тюнерів різних форматів...як зразок нижче...МініК.jpg
-
UT8AS
...мабуть у вас не було такого діда...а тепер уявіть собі, скільки такого всякого у мене на роботі по всіх шухлядах і поличках...те, що старіше вже здавали на вагу...
-
UT8AS
...воно то так, треба крокувати в ногу з часом, але для молодшої групи 7-9 років лайоут більш простий і ручний, на будь який розмір деталей можна малювати плату...а старші вже самі вибирають, що для них краще...