Тридіапазонний Моксон

Vitalii
Позивний: UT0UI
Has thanked: 10 times
Been thanked: 27 times

Re: Тридіапазонний Моксон

Повідомлення Vitalii »

А тепер суб'єктивні відчуття від використання. 
Перше і найголовніше - сигнали стали в середньому на 2 бали гучніші в порівнянні з вертикалом. Точніше так: Європа десь на 1 бал, діікси - на 2 бали. В ефірі стало реально чутно австралійські та американські станції. В контесті провів зв'язки навіть з Каліфорнією, яка на вертикал навіть в фт8 не давалась. По pskreporter мене стали чути на ті самі 10-12дБ гучніше за вертикал. Думаю, якби підняти антену хоча б ще на 2 метри, різниця буде ще більша, бо діаграма кута випромінювання притиснеться до горизонту. Але і в такому вигляді Європа дає рапорти на 1-2 бали вищі, ніж я їм, хоча у них потужності більші.
Друге - F/B. Сигнали ззаду антени в середньому на 2 бали тихіше. Тобто заявлені 10дБ перед/зад точно є. І це радує, особливо, коли треба відвернутися від гучного кацапа)
Але є і нюанс - співввідношення F/S (перед/бік) так собі. В цілому це не фішка моксонів, а тим більш, коли у тебе всього 2 елементи. Діаграма направленості в середньому близько 80 градусів по горизонту. З плюсів - направив на захід і всю Європу закрив, ще й бочком пів Африки чуєш і Америку :)
Ось такі враження.
Ну і результат, як то кажуть, на табло - попередні результати CQ WPX SSB приємно радують :)
Відповісти