та я вже стільки передивився.... ще в 2013 році розробляди на 103 а потом на 303 стм генератор ДДС на резюках, а потім на сішці, і частотомір, такий як в мене, каскадний, два просто підрахуйчики паровозиком, а третій їх чпекає, гейтує тобто
В даному випалку вимір частоти - опція. Пока дроселя та генератор від тебе чекаю - розважаюсь. Звісно можна зовнішній такт, звісно можна гіацинт прикрутити ))))))
Мені цікаво покрутити таймери.
Я так і не второпав, чому таймер не хоче при зовнішньому тактуванні по будь-якому входу рахувати до переповнення. А хоче тільки на специфічний вхід. Ну та ладно. Суть не в тому.
Зараз ось просто відпаяв емність на платі, там два кондюки стоят на резонаторі, так одного відпаяв, відкалібрувався, до 7МГц точність +-2Гц, а на 14 вже -90 бреше, на 24 аж -150
Я собі так думаю, що китай на звичайному кварцику на 8 мгц не набагато точніший.
UPD: трошки підправив алгоритм, прикрутив інтерполяцію (по точках від 1 до 25Мгц) похибка +-3Гц.
На цему досить )))))
Да, вимірює точно частоту не більше 24Мгц (тактова/3). Але там є прескалер ))) Попробую єкспериментувати.