"Народний" Трансивер на базі ESP32-A1S
-
- Позивний: UR1CDH
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Re: "Народний" Трансивер на базі ESP32-A1S
Чєловєків мало... сам не справляюсь(( який сенс тоді його народним робити?
-
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 294 times
Ну хтось же повинен бути головним архітекторомAlmaro1741 писав: ↑Сер травня 24, 2023 9:32 amЧєловєків мало... сам не справляюсь(( який сенс тоді його народним робити?
Я скептично ставлюся до класичного SDR з переносом на НЧ. Тому що він має суттєву проблему - дисбаланс фаз та амплітуд. І якщо при прийманні це можливо усунути програмними методами, то з передачею все погано. І чим вище частота тим буде більший дисбаланс, і тим гірше буде давитися дзеркалка, яку ви не відфільтруєте ніякими ДСФ, бо вона поруч с сигналом який мі передаємо.
Тому цей проект заздалегідь має усі недоліки притаманні іншим аналогічним трансіверам, наприклад Маламуту.
Щоб позбутися цієї проблеми треба змінювати архітектуру.
-
Ви базуєте свій скептицизм на наявному досвіді. В мене ж стільки досвіду немає( і в хоббі я недавно відносно. Модна наприклад реалізувати каскад з проміжною частотою, а потім проміжну частоту подавати на модем. модем працюватиме на постійні частоті що рівна проміжній. і відповідно всі параметри погрішностей будуть відомі. я не маю на меті викорінити всі недоліки) оскільки я про них навіть незнаю(UR5FFR писав: ↑Сер травня 24, 2023 7:16 pmНу хтось же повинен бути головним архітекторомAlmaro1741 писав: ↑Сер травня 24, 2023 9:32 amЧєловєків мало... сам не справляюсь(( який сенс тоді його народним робити?
Я скептично ставлюся до класичного SDR з переносом на НЧ. Тому що він має суттєву проблему - дисбаланс фаз та амплітуд. І якщо при прийманні це можливо усунути програмними методами, то з передачею все погано. І чим вище частота тим буде більший дисбаланс, і тим гірше буде давитися дзеркалка, яку ви не відфільтруєте ніякими ДСФ, бо вона поруч с сигналом який мі передаємо.
Тому цей проект заздалегідь має усі недоліки притаманні іншим аналогічним трансіверам, наприклад Маламуту.
Щоб позбутися цієї проблеми треба змінювати архітектуру.
-
А чому не зробити на передачу синтетичний SSB? Тобто по суті uSDX, тільки на стероїдах з нормальною панорамою?
PS а програмувати то хоч вмієте? з принципами побудови коду для SDR та DSP алгоритмами знайомі?
PS а програмувати то хоч вмієте? з принципами побудови коду для SDR та DSP алгоритмами знайомі?
-
вкоротив плату. по суті їх тепер 2. тепер треба придумати як їх потім розділяти. плата в такому виді займає менше 100х100мм що дозволяє її економно замовляти в Китаї.
-
uSDX по природі своїй кастрований. який сенс робити його на стероїдах з панорамою, якщо він таким же кастрованим і залишиться. тоді вже краще зробити просто панорамну приставку з CAT-інтерфейсом, і входами I, Q. і підключати до uSDX
P.S. програмувати вмію) з принципами знайомий)
-
- Позивний: UR3ILF
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 13 times
- Контактна інформація:
Зробіть отвори 0,6-1мм без металізації по лінії поділу. Я так робив.
Легко розламаєте плати на двi частини.
-
Якщо заказувати в jlcpcb то вони такий фінт скоріше за все не пропустять - люди щось таке писали на форумах. Хоча може я помиляюсьAlmaro1741 писав: ↑Чет травня 25, 2023 11:31 am вкоротив плату. по суті їх тепер 2. тепер треба придумати як їх потім розділяти. плата в такому виді займає менше 100х100мм що дозволяє її економно замовляти в Китаї.
- Володимир
- Позивний: UR5CAF
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 6 times
Я так робив. Пропустили. Я робив продовгуваті отвори шириною 3,9мм з містками, по яких потім розломував. Після розлому виступи зпиляв наждаком.
- Вкладення
-
- 12.JPG (30.2 Кіб) Переглянуто 1924 разів