Попробуйте на DC перетворювач збільшити напругу до 6.5в наприклад в потім підключити до 7805 повинно допомогти ну це не точноCawa1975 писав: ↑Сер вересня 16, 2026 3:37 pm Треба щось робити з живленням, DC перетворювач який з літйіонного акумулятора підвищує до 5 вольт, глушить цей чип практично в нуль, якщо живити з 12вольтового акб через лінійний стабілізатор 7805, то фм діапазон чудово працює, два повербанка глушать практично в нуль, і ще добавилась чутливість, коли викинув діоди 4148 з антенного входу і фм діапазон ожив. кругом кераміки і електролітів обвішано, що йому ще треба не знаю, землі розведено, беруться з одного місця.
Блекаут радіо на SI4735
-
max123
- Позивний: немає
- Has thanked: 61 time
- Been thanked: 4 times
Re: Блекаут радіо на SI4735
-
Konstantin M
- Позивний: Us1g__
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 47 times
Ви живите від однієї батареї без стабілізатора, але там же напруга і 3вольти і 4,2 буває?max123 писав: ↑Сер вересня 16, 2026 4:11 pmВ мене живлення від однієї 21700 все окCawa1975 писав: ↑Сер вересня 16, 2026 3:37 pm Треба щось робити з живленням, DC перетворювач який з літйіонного акумулятора підвищує до 5 вольт, глушить цей чип практично в нуль, якщо живити з 12вольтового акб через лінійний стабілізатор 7805, то фм діапазон чудово працює, два повербанка глушать практично в нуль, і ще добавилась чутливість, коли викинув діоди 4148 з антенного входу і фм діапазон ожив. кругом кераміки і електролітів обвішано, що йому ще треба не знаю, землі розведено, беруться з одного місця.
Вчора було трохи часу десь о девятій вечора, спробував я приймач як найдалі від пк, і лед світильників, в якості антени кусок дроту 0,75 перетином довжиною півтора метри кінув просто на стіл перед вікном, фм працює, на АМ теж якусь станцію спіймав, частоти не згадаю, якась проповід. Тішить що SI4735 куплена за шаленні гроші працює.
-
max123
- Позивний: немає
- Has thanked: 61 time
- Been thanked: 4 times
Обов'язково через стабілізатор 3.3в(HT7833) живлення si4735 і esp32. УНч 8002 працює напряму від батареї.Cawa1975 писав: ↑Чет вересня 17, 2026 7:14 amВи живите від однієї батареї без стабілізатора, але там же напруга і 3вольти і 4,2 буває?max123 писав: ↑Сер вересня 16, 2026 4:11 pmВ мене живлення від однієї 21700 все окCawa1975 писав: ↑Сер вересня 16, 2026 3:37 pm Треба щось робити з живленням, DC перетворювач який з літйіонного акумулятора підвищує до 5 вольт, глушить цей чип практично в нуль, якщо живити з 12вольтового акб через лінійний стабілізатор 7805, то фм діапазон чудово працює, два повербанка глушать практично в нуль, і ще добавилась чутливість, коли викинув діоди 4148 з антенного входу і фм діапазон ожив. кругом кераміки і електролітів обвішано, що йому ще треба не знаю, землі розведено, беруться з одного місця.
Замовив ферітове кільце FT50-43, прошу поради у спільноти, буду використовувати в якості антени дріт, а от якої довжини не знаю, і відповідно яке співвідношення витків для кільця треба мотати, антену (дріт) буду підключати через антенний кабель 50 омний. Ціль, послухати радіоамоторів. Спитав ШІ він категорично не рекомендує мотати так як у автора даного приймача 50:10.
-
Konstantin M
1. Маякніть де Ви замовляли кільце, бо Теж потрібні.
2. Мій приймач чує аматорів коли є прохід на 7мгц не гірше за трансівер на телескоп 50см. Сигнал майже напряму на вхід мікросхеми без всяких кілець. А ft8 чує на всіх діапазонах.
Пишете "Ферриты Amidon" і вискакує серед багатьох варіантів повідомлення на Українську торгову мережу всяким барахлом, там до речі тільки одна обява.
-
Konstantin M
Ось скрін на 18.100 на первому поверсі де і модем і телевізор і зарядки.
О чём я и говорил. Применение любых импульсных преобразователей будет давать помеху. В серийных приёмниках, иногда всё таки ставят их, но там месяцами инженеры вылизывают схемотехнику, разводку, конструкцию, чтобы задавить шумы. И то периодически допускают прой... эти... вот, ошибки, типа как нефильтрованный выход на динамик у MLite-880... Для самодельных конструкций — стараться максимально обходиться БЕЗ DC/DC.
Мой монстрик уже потихоньку работает. Выявилась проблема, что при длинном кабеле — даже всего 1.5 метра — по аудио-каналу от СИшки приходит очень много шума. И, судя по всему, избавиться от него будет не так-то просто. Как вариант — перейти на SI4735, и брать с неё I2S, переводить в аналог уже в "комнатном" блоке. Но, тут уже вполне возможен "обратный" вариант проблемы: постоянный поток цифрового сигнала в длинном кабеле может дать такую помеху на радио, что смысл затеи потеряется.
О, придумал! TOS-link и оптика!
Что-то система всё больше и больше наворачивается. С другой стороны, буквально недавно у китайцев появились готовые варианты "разделённых" приёмников: Lijiani RD-239S, Zhiwhis ZWS-802, Zhiwhis ZWS-A330. Отдать $100 и не мучаться?...
Gray©at.