Підсилювач на IRF с загальним стоком

Ur5ydw
Позивний: Ur5ydw
Has thanked: 38 times
Been thanked: 40 times

Re: Підсилювач на IRF с загальним стоком

Повідомлення Ur5ydw »

liqura писав: Суб серпня 15, 2026 9:53 am Шановний Андрій, чи не проводили ви своєрідний "краш-тест" для підсилювача? Який максимальний КСВ він може витримати? З повагою, Сергій.

Я не Андрій,але внесу і своїх 5 копійок...якщо у вас буде якісний радіатор і продумане охолодження то витримає великий КСХ....Але правильно не думати яке КСХ витримає -а робити захисти по ксх, струму,температурі,і тд...
SIMON
Been thanked: 16 times

Повідомлення SIMON »

якщо дозволите мій п'ятак. саме вузьке місце в цій конструкції охолодження кристалу.там площа3х3мм+\-.а транзистори працюють в нетиповому режимі. тому качати сотку з двох 220 корпусів,як на мене,заняття дуже самонадіяне.кристал через таку площу просто не буде встигати охолоджуватись навіть якщо площа радіатора буде 1кв.метр...

UR5FFR
Has thanked: 139 times
Been thanked: 932 times

Повідомлення UR5FFR »

SIMON писав: Суб серпня 15, 2026 2:52 pm якщо дозволите мій п'ятак. саме вузьке місце в цій конструкції охолодження кристалу.там площа3х3мм+\-.а транзистори працюють в нетиповому режимі. тому качати сотку з двох 220 корпусів,як на мене,заняття дуже самонадіяне.кристал через таку площу просто не буде встигати охолоджуватись навіть якщо площа радіатора буде 1кв.метр...
От якраз 100Вт качати з пари досить стабільно працює. В мене 200Вт "лайнер" на чотирьох IRF520 по схемі складання потужності (не в паралель!) працював годинами в майже CW режимі. Але кулер для охолодження та транзистори на радіаторі без прокладок. КСХ навантаження не гірше за 1,5. За півроку жоден транзистор не згорів.

SIMON
Been thanked: 16 times

Повідомлення SIMON »

а якщо Ft8???
UR5FFR
Has thanked: 139 times
Been thanked: 932 times

Повідомлення UR5FFR »

SIMON писав: Нед серпня 16, 2026 2:10 pmа якщо Ft8???
 Тональнік та FSK витримувало. Все залежить від охолодження. Якщо радіатор не вищий за 50-60 градусів то усе буде працювати ок

Відповісти