Підсилювач на IRF

seawar
Позивний: UR5RBP
Has thanked: 10 times
Been thanked: 7 times

Re: Підсилювач на IRF

Повідомлення seawar »

UR5FFR писав: Сер липня 22, 2026 10:02 amОдно- або дво-тактність схеми ніяк не пов'язана з тим у якому класі працює підсилювач. Це з різної опери як то кажуть. Можна зробити двотакт у класі С. 99 відсотків лампових підсилювачів однотактні і працюють у класі В і вони лінійні, тобто використовуються для SSB

Яка маячня. :D Лінійний однотакт - це режим А.

UR5FFR
Has thanked: 135 times
Been thanked: 878 times

Повідомлення UR5FFR »

seawar писав: Сер липня 22, 2026 10:14 am
UR5FFR писав: Сер липня 22, 2026 10:02 amОдно- або дво-тактність схеми ніяк не пов'язана з тим у якому класі працює підсилювач. Це з різної опери як то кажуть. Можна зробити двотакт у класі С. 99 відсотків лампових підсилювачів однотактні і працюють у класі В і вони лінійні, тобто використовуються для SSB

Яка маячня. :D Лінійний однотакт - це режим А.

Це ви кажете маячню. Ось реальний однотактний SSB підсилювач який працює у класі В https://www.ur5ffr.com/viewtopic.php?t=370 Спаяний ще до війни та працює. І не лише у мене працює.
Ще раз - усі лампові однотактні SSB підсилювачі працюють у класі В. Нема ніякої проблеми замість лампи поставити транзистор. Але після підсилювача потрібен ФНЧ - він відфільтровує гармоніки і на виході остається чистий синус. А лінійність підсилювачів потужності - це про інше.
Konstantin M
Позивний: Us1g__
Has thanked: 90 times
Been thanked: 34 times

Повідомлення Konstantin M »

"Але ви забуваєте що вона працювала в дуже вузькому діапазоні частот. По суті на одному бенді. І вихідний каскад у неї однотактний (а це підвищена друга гармоніка). У цьому випадку узгодження вихідного каскаду простіше зробити Г-ланцюгом ніж ставити ШПТ(Л)."
Можливо я Вас не зрозумів, Але Льон випускався від 33мгц до 57мгц.
Ігор Віт.
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Повідомлення Ігор Віт. »

Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 4:46 am "Але ви забуваєте що вона працювала в дуже вузькому діапазоні частот. По суті на одному бенді. І вихідний каскад у неї однотактний (а це підвищена друга гармоніка). У цьому випадку узгодження вихідного каскаду простіше зробити Г-ланцюгом ніж ставити ШПТ(Л)."
Можливо я Вас не зрозумів, Але Льон випускався від 33мгц до 57мгц.

Ви дійсно нічого не зрозуміли. Кожен конкретний Льон працював на фіксованій частоті, яка визначалася кварцевим генератором. А не працювала в суцільному діапазоні 33…57 МГц. На заводі виробнику налаштовували вихідні кола передавача під конкрету частоту і стандартний вихідний опір. Тому там і нафіг не потрібні були широкосмугові схеми узгодження із використанням ШПТ чи ШПТЛ.
Konstantin M

Через мої руки прошло не меньше тисячі штук тих Льнів. Дійсно вихідні кола були на кожний діапазон. Так що заважає зробити такі вихідні кола на декілька в своєму пдсилювачі діапазонів якщо є проблема з шпт та шптл. Або подивитися в бік KL203. Він у мене 100 Ватт дає легко при ціні в 100$. Купував років 20 тому.
Ігор Віт.
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Повідомлення Ігор Віт. »

Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 4:47 am Через мої руки прошло не меньше тисячі штук тих Льнів. Дійсно вихідні кола були на кожний діапазон. Так що заважає зробити такі вихідні кола на декілька в своєму пдсилювачі діапазонів якщо є проблема з шпт та шптл. Або подивитися в бік KL203. Він у мене 100 Ватт дає легко при ціні в 100$. Купував років 20 тому.

та немає ніяких проблем із трансформаторами у тих, хто, як кажуть "в темі",тобто знаючих. 
Нижче схема вашого  KL203. Там немає нічого такого, чого б ми не бачили раніше. 
KL-203_ver_6.1_my.jpg

Konstantin M

Вірно, нема нічого такого в тому KL203, як кажуть, наливай та пий. Тільки треба вхід настроїть по мінімому КСВ на кожному діапазоні. А можна скопіювати.
UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 628 times
Been thanked: 133 times

Повідомлення UR5VFT »

Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 4:47 am Вірно, нема нічого такого в тому KL203, як кажуть, наливай та пий. Тільки треба вхід настроїть по мінімому КСВ на кожному діапазоні. А можна скопіювати.

їх уже скопіювали всім кому не ліньки. цікава стаття німця 73!

Вкладення
3ы.JPG
DK7ZB Końcówki_copy.pdf
(55.4 Кіб) Завантажено 1 раз
Amplificateur EXTRA STRONG_copy.pdf
(1.69 МіБ) Завантажено 1 раз
PA_IRF_IRL.jpg
Відповісти