Так, це покращує відведення тепла, але тільки якщо корпус транзистора припаяти на цю мідну пластину. А от уже її через термопасту на радіатор. Но це ускладнює конструкцію. Я таке використовував лише коли робив на СВЧ транзисторах у яких немає отворів для кріплення. З транзисторами у корпусах ТО-220 таке не робив
Підсилювач на IRF
-
UR5FFR
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 877 times
Re: Підсилювач на IRF
знову ШІ...ну ШІ так ШІ....PS Я питав за транзистори - ви теж чомусь не відповіли.Важливий нюанс щодо 43-го матеріалу Fair-RiteМатеріал 43 — це RF-поглинаючий (EMI) нікель-цинковий (NiZn) ферит.Якщо ви використовуєте його для ВЧ-трансформатора (наприклад, у підсилювачі потужності чи ШПУ), розрахункова індуктивність 12,5мкГн буде дійсною лише на низьких частотах КХ-діапазону.
- До 1–2 МГц він працює як звичайна індуктивність ~=12,5мкГн.
- Понад 5–10 МГц активні втрати в матеріалі стрімко зростають (виникає комплексний опір $Z = R + jX$), і на частотах від 10 МГц він функціонує вже не стільки як чиста індуктивність, скільки як активний опір (поглинач ВЧ-поміх).
PPS більше конкретики а то в нас як у тому старому анекдоті получається про Рабіновича що виграв «Волгу» у лотерею
=16pxN87 Epcos— это стандартный марганец-цинковый ферритовый материал для силовой электроники. Он разработан для работы на частотах до 500 кГц .(С). і шо...ШАТУН не в курсі? осердя з цього матеріалу стоїть в вих.трансі СВешок. правда там ШПТЛ....
або оце ось:=16pxФерритовый материал TP4A
- =16pxГраничная (максимальная) частота: в силовых трансформаторах и дросселях материал обычно работает в пределах 200–300 кГц. Его использование на частотах выше 300–500 кГц крайне не рекомендуется из-за резкого роста удельных потерь.
що до амідону там теж все нормально,багато народу використовує так що практично перевірений матеріал.....на жаль ідеального в світі нічого нема....
за транзюки спасибі.
про яку конкретику мова?ви пишете, у вас отак,я написав як у мене получалось.по моєму все Ок! чи може я помиляюсь....?
за цим я відкланяюсь,переходжу в звичний стан читача....
-
Sergii
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 37 times
Скоріш за все мається на увазі частота міандра, оскільки матеріл викорістовується в імпульсніх блокаж живлення. Межа по сінусу буде вище.
-
UR5FFR
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 877 times
Ні, мається на увазі звичайний синус. І дійсно ці ферити не будуть працювати як звичайний трансформатор. А от як ШПТЛ/ШТЛ - будуть, бо там інші принципи роботи
З того що ви написали зовсім нічого не зрозуміло. Ми тут не телепати. Щось робили, воно не працювало, переробили на щось інше і воно стало працювати. Немає ніякої конкретики. Геть зовсім. Який сенс у цієї інформації? Що вона корисного дасть іншим читачам? Розуміння що у вас не запрацював трансформатор на біноклі? Так толку від цього якщо ви не розібралися у чому була причина з тим біноклем. Не працює - в мусорку - це не рішення проблеми.
На це усе можна було закрити очі якщо б ви привели фінальну робочу схему для повторювання та навели її параметри. Але схеми нема. А коли нема схеми то й нема за що балакати
-
sirop
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 12 times
Взагалі цих феррітів доволі багато ходить по рукам, і в 95% випадків зовсім не відомо шо то за таке. Значення має матеріал, мьу осердя, його об'єм.
В першу чергу потрібно хоча б помірять індуктивність одного витка. Непогано вичислити мьу.
Для більш високих частот застосовують матеріали з мьу до 1000. Наприклад звичайно трубки кабельні роблять з нікель цинку, там мьу порядка 600-1000. А ось трубки транзисторних підсилювачів з шпт на коаксіалах (ЕВ104 та схожі) виготовлені з матеріалу 61 , в нього мьу =125, можливо і помиляюсь, то поправте мене, як що у вас достовірна інформація.
Десь валяється китайська плата для мрф300, зібрана , найду поміряю індуктивність.
Обіцяна робота до 50 мгц.
Грітись ферріт може від недостатнього об'єму або від непідходящого матеріалу. Тому важливо знати розмір осердя і індуктивність витка.
І нема різниці бінокль заводський чи склеєний з кількох кілець.
Не претендую на істину, але поки для себе зробив такі висновки.
А тема цікава.
В першу чергу потрібно хоча б помірять індуктивність одного витка. Непогано вичислити мьу.
Для більш високих частот застосовують матеріали з мьу до 1000. Наприклад звичайно трубки кабельні роблять з нікель цинку, там мьу порядка 600-1000. А ось трубки транзисторних підсилювачів з шпт на коаксіалах (ЕВ104 та схожі) виготовлені з матеріалу 61 , в нього мьу =125, можливо і помиляюсь, то поправте мене, як що у вас достовірна інформація.
Десь валяється китайська плата для мрф300, зібрана , найду поміряю індуктивність.
Обіцяна робота до 50 мгц.
Грітись ферріт може від недостатнього об'єму або від непідходящого матеріалу. Тому важливо знати розмір осердя і індуктивність витка.
І нема різниці бінокль заводський чи склеєний з кількох кілець.
Не претендую на істину, але поки для себе зробив такі висновки.
А тема цікава.