Зараз я взагалі прибрав ці ланцюги бо в них не дуже багато сенсу
Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
-
liqura
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 9 times
Re: Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
Шановний Андрію, вітаю. Чи знайшли час на пайку підсилювача? Якщо так, то чи є якісь уточнення в схемі, може є якісь особливості монтажа? Чи перевірялись параметри імд? З повагою, Сергій.
-
liqura
Вітаю, шановане товариство. Вирішив попрацювати з підсилювачем Бджілка. ВЧ частина виконана по схемі 1:1, живлення та комутації мої. Десь туплю, але не можу сам розібратися. При подачі на вхід синусоїди, на колекторі Q4, а значить і на виході підсилювача, маю такий сигнал, як на знімку. Змінював режими транзисторів Q4 і Q2 резисторами R14, R15. Це при Р-Р 140 мВ. Звичайно, при збільшенні (зменшенні) рівня все пропорційно (зменшується) збільшується. Здогадуюсь, що фільтром гармонік цей пік згладиться, але що є причиною його появи - загадка. З генератора йде якісний сигнал. При зміні частоти виброс ( провал) залишається незмінним по довжині (часу). Показаний сигнал на виході, бо так легше тримати камеру.
-
liqura
Спробував змінити співвідношення витків в Т4. Оскільки в статті є дані про співвідношення 1:1 (6:6), а штучний інтелект радить 6:3, то зробив і так і так. На форму сигнала це не вплинуло, а на амплітуду суттєво. В першому випадку амплітуда менше в два рази. Завтра спробую виконати його на маленькому біноклі, а не на кільці.
-
UR5FFR
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 769 times
Тут я не дуже зрозумів - ви дивилися напругу на виході підсилювача на еквіваленті навантаження чи ні?
-
liqura
На виході навантаження 50 Ом . Але і на колекторі Q4 сигнал має таку саму форму. Просто на резисторі навантаження легще зафіксувати щуп осцилографа.
-
UR5FFR
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 769 times
А струми спокою вихідних транзисторів правильно виставлені? Таке може бути коли у вас перекос у одному з плечів в вихідному каскаді. Або коли десь ви в обмеження попадаєте. При зменшені вхідної напруги провал на вершині пропадає чи ні?