Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)

Weezerspoon
Has thanked: 16 times
Been thanked: 27 times

Re: Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)

Повідомлення Weezerspoon »

Так і зробив, яке ж здивування в мене було коли в коробці з смд деталями знайшов дроселя на 330nH)), ємність "набутербродив" потрібну. Як буде час то на днях спробую запустити на прийом.
Вкладення
IMG20251102194444.jpg
IMG20251102201845.jpg
Weezerspoon

Всім доброго ранку. Збірка свого першого трансивера продовжується. На прийом я його звичайно не перевіряв банально через брак часу,тут трішки вирвався вільний день то посидів з паяльником.На данному етапі мене дуже турбує корпус з компоновкою вузлів і вихідний підсилювач. От тут мабуть досвідченим жителям форуму  для таких як я потрібно якийсь гайд написати конкретно по цій конструкції). Тут в темі бачив підсилювач(не пам'ятаю на якій сторінці)його для повторення мабуть і оберу. А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.

Вкладення
IMG20251123070631.jpg
Freddy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 42 times

Повідомлення Freddy »

Особисто я  для себе вирішив розводити свою плату в смд під корпус  від крадекс  ( по типу як в трансиверах SW ) але то буде пізніше коли користувачі відкатають конструкцію  в залізі і сформується оптимальна конфігурація. 
UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 452 times
Been thanked: 97 times

Повідомлення UR5VFT »

- А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.-
как вариант алюкобонд он же  композит.. 73!

UR5FFR
Has thanked: 93 times
Been thanked: 664 times

Повідомлення UR5FFR »

Weezerspoon писав: Нед листопада 23, 2025 7:20 am Всім доброго ранку. Збірка свого першого трансивера продовжується. На прийом я його звичайно не перевіряв банально через брак часу,тут трішки вирвався вільний день то посидів з паяльником.На данному етапі мене дуже турбує корпус з компоновкою вузлів і вихідний підсилювач. От тут мабуть досвідченим жителям форуму  для таких як я потрібно якийсь гайд написати конкретно по цій конструкції). Тут в темі бачив підсилювач(не пам'ятаю на якій сторінці)його для повторення мабуть і оберу. А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно. 

Підсилювача готового поки що нема. Але маю надію що до кінця року буде схема та плата - дещо тут макетую коли є час.
Я би рекомендував визначитися з синтезатором та запустити на прийом для початку. Якщо все запрацює то вже займатися передачею.
Weezerspoon

Синтезатор  сюди планується "Nano VFO 3.2", платка під нього є та й версії 3.1 теж є. Ну звичайно що спочатку буде спаяний синтезатор і запущено на прийом. Я про підсилювач згадав щоб визначитись з кінцевим його варіантом і вже тоді від всього цього відштовхуватися з вибором корпусу.
Maksym
Позивний: UR1CDR
Has thanked: 74 times
Been thanked: 14 times

Повідомлення Maksym »

Weezerspoon писав: Нед листопада 23, 2025 7:20 am Всім доброго ранку. Збірка свого першого трансивера продовжується. На прийом я його звичайно не перевіряв банально через брак часу,тут трішки вирвався вільний день то посидів з паяльником.На данному етапі мене дуже турбує корпус з компоновкою вузлів і вихідний підсилювач. От тут мабуть досвідченим жителям форуму  для таких як я потрібно якийсь гайд написати конкретно по цій конструкції). Тут в темі бачив підсилювач(не пам'ятаю на якій сторінці)його для повторення мабуть і оберу. А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.

Я собі ось так бачу компонування в корпусі - основа із текстоліту по три плати з обох сторін, зверху ще кришечками із того ж текстоліту закриватиметься. І все це потім в корпус Z-1W. Ще є місця 50мм для ФНЧ і підсилювача. 
Посилання на Гугл диск: BeeJT Там лежить .dwg файл із малюнками корпуса і т.д.
IMG_20251124_091717.jpg

IMG_20251124_091649.jpg

IMG_20251124_091634.jpg

IMG_20251124_091543.jpg

IMG_20251124_091620.jpg

UR5FFR
Has thanked: 93 times
Been thanked: 664 times

Повідомлення UR5FFR »

Текстоліт - то дуже круто. Можна було б узяти алюмінієву стрічку-самоклейку або кухонну фольгу наклеїти в якості екрану

Maksym
Позивний: UR1CDR
Has thanked: 74 times
Been thanked: 14 times

Повідомлення Maksym »

UR5FFR писав: Пон листопада 24, 2025 9:39 am Текстоліт - то дуже круто. Можна було б узяти алюмінієву стрічку-самоклейку або кухонну фольгу наклеїти в якості екрану

Виходив з того, що є під рукою) Якраз була кучка текстоліту то я його і використав. Не було б текстоліту то також зробив би фольгою екран.

Відповісти