Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
-
Weezerspoon
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 27 times
Re: Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
Так і зробив, яке ж здивування в мене було коли в коробці з смд деталями знайшов дроселя на 330nH)), ємність "набутербродив" потрібну. Як буде час то на днях спробую запустити на прийом.
-
Weezerspoon
Всім доброго ранку. Збірка свого першого трансивера продовжується. На прийом я його звичайно не перевіряв банально через брак часу,тут трішки вирвався вільний день то посидів з паяльником.На данному етапі мене дуже турбує корпус з компоновкою вузлів і вихідний підсилювач. От тут мабуть досвідченим жителям форуму для таких як я потрібно якийсь гайд написати конкретно по цій конструкції). Тут в темі бачив підсилювач(не пам'ятаю на якій сторінці)його для повторення мабуть і оберу. А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.
-
Freddy
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 42 times
Особисто я для себе вирішив розводити свою плату в смд під корпус від крадекс ( по типу як в трансиверах SW ) але то буде пізніше коли користувачі відкатають конструкцію в залізі і сформується оптимальна конфігурація.
-
UR5VFT
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 452 times
- Been thanked: 97 times
- А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.-
как вариант алюкобонд он же композит.. 73!
как вариант алюкобонд он же композит.. 73!
-
UR5FFR
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 664 times
Підсилювача готового поки що нема. Але маю надію що до кінця року буде схема та плата - дещо тут макетую коли є час.Weezerspoon писав: ↑Нед листопада 23, 2025 7:20 am Всім доброго ранку. Збірка свого першого трансивера продовжується. На прийом я його звичайно не перевіряв банально через брак часу,тут трішки вирвався вільний день то посидів з паяльником.На данному етапі мене дуже турбує корпус з компоновкою вузлів і вихідний підсилювач. От тут мабуть досвідченим жителям форуму для таких як я потрібно якийсь гайд написати конкретно по цій конструкції). Тут в темі бачив підсилювач(не пам'ятаю на якій сторінці)його для повторення мабуть і оберу. А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.
Я би рекомендував визначитися з синтезатором та запустити на прийом для початку. Якщо все запрацює то вже займатися передачею.
-
Weezerspoon
Синтезатор сюди планується "Nano VFO 3.2", платка під нього є та й версії 3.1 теж є. Ну звичайно що спочатку буде спаяний синтезатор і запущено на прийом. Я про підсилювач згадав щоб визначитись з кінцевим його варіантом і вже тоді від всього цього відштовхуватися з вибором корпусу.
-
Maksym
- Позивний: UR1CDR
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 14 times
Я собі ось так бачу компонування в корпусі - основа із текстоліту по три плати з обох сторін, зверху ще кришечками із того ж текстоліту закриватиметься. І все це потім в корпус Z-1W. Ще є місця 50мм для ФНЧ і підсилювача.Weezerspoon писав: ↑Нед листопада 23, 2025 7:20 am Всім доброго ранку. Збірка свого першого трансивера продовжується. На прийом я його звичайно не перевіряв банально через брак часу,тут трішки вирвався вільний день то посидів з паяльником.На данному етапі мене дуже турбує корпус з компоновкою вузлів і вихідний підсилювач. От тут мабуть досвідченим жителям форуму для таких як я потрібно якийсь гайд написати конкретно по цій конструкції). Тут в темі бачив підсилювач(не пам'ятаю на якій сторінці)його для повторення мабуть і оберу. А от з корпусом і з матеріалом корпусу я схиляюсь до саморобного з текстоліту але це не точно.
Посилання на Гугл диск: BeeJT Там лежить .dwg файл із малюнками корпуса і т.д.
-
Maksym
- Позивний: UR1CDR
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 14 times
Виходив з того, що є під рукою) Якраз була кучка текстоліту то я його і використав. Не було б текстоліту то також зробив би фольгою екран.