https://youtube.com/shorts/P-r5cjEbmY8? ... TfHZwaumf5
https://youtube.com/shorts/3NDb_JAgstU? ... gSEkufcxb9
Сьогодні якраз був контест
Нічого не потрібно крутити - усе у межах допусків. А ось вихідні транзистори я б рекомендував на радіатори ставити через ізолюючі прокладки, інакше є ризик коротнути радіатор та спалити транзисториWeezerspoon писав: ↑Нед жовтня 26, 2025 7:54 pm Ну початок положено. Зібрав під каву і ютубчик пнч.На емітерах Q1..Q3 5.7 вольта,струм спокою 33ма.Вринципі тут все гуд але от на вихідному конденсаторі 5.47в при 12в живлення.Хочеться половини напруги живлення чи це особливість даного вих. каскаду з отим діодом? Не звертати уваги чи можна якимось резистором чуть під крутити?
Для того щоб перерахувати компоненти вам потрібно знати частоту вашого фільтру та його характеристичний опір - це такий опір де нерівномірність АЧХ у смузі пропускання мінімальна.Weezerspoon писав: ↑Суб листопада 01, 2025 8:28 pm 1.Чи потрібно міняти якісь номінали для узгодження КФ на човниках?
2.Для чого на схемі C2 і C9?З ними в мене ачх фільтра горбата,можливо вони з L1 і L3 якийсь фільтр утворюють?
3.Чи можна виключити з схеми R1, L1-L3, C10,C2,C9 або ж замінити їхні номінали на потрібні з моїми кварцами(R1,C10,L2 мабуть фільтр пробка щоб BFO не лізло в пч?)
Придушити канал якій знаходиться у межах неробочої бічної нічим крім КФ неможливо. ФНЧ тут не допоможеWeezerspoon писав: ↑Суб листопада 01, 2025 8:28 pm Всім привіт, добрався потихеньку до КФ і хочу його таки зробити на "човниках" бо в мене їх ще залишилася жменя. "Прямокутності" мені вистачить і на більш вч кварцах ніж рекомендується в описанні та й ще в нас ПНЧ з ФНЧ тому сусідній канал не такий вже і страшний.
Так. Цей ланцюг трансформує 50ом у 1комWeezerspoon писав: ↑Суб листопада 01, 2025 9:28 pm Про узгодження КФ зрозумів.Тоді і в ППЧ потрібно перерахувати номінали L1 і C1.
На який опір узгоджували? Зазвичай "човники" на 8-9МГц дають опір КФ десь 200-300омWeezerspoon писав: ↑Нед листопада 02, 2025 9:00 am Ну КФ на човниках я ніби подружив з 50 омами). Дроселя потрібного номіналу знайшов на старому мобільному телефоні.