Дельта - чи варто?

UT8AS
Позивний: UT8AS
Has thanked: 39 times
Been thanked: 37 times

Re: Дельта - чи варто?

Повідомлення UT8AS »

Ігор Ві писав:Чет січня 01, 1970 4:22 am

...вашої чудо дельти...

...ви, мабуть, добре знайомі з так званою "ртутною" антеною 60-70-их років...на жаль, після певних подій на моїй дельті відірвало оплетення кабелю від полотна і зараз лише слухаю ефір, але днями будуть ремонтувати дах і я спробую підключити кабель знову...а потім скину сюди картинку антени зі свого Pico NWT...не "супер", але, як у нас кажуть: ...вам "шашечки" чи їхати?..

Ігор Віт.
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Повідомлення Ігор Віт. »

UT8AS писав: Пон жовтня 06, 2025 10:17 am
Ігор писав:

...вашої чудо дельти...

...ви, мабуть, добре знайомі з так званою "ртутною" антеною 60-70-их років...на жаль, після певних подій на моїй дельті відірвало оплетення кабелю від полотна і зараз лише слухаю ефір, але днями будуть ремонтувати дах і я спробую підключити кабель знову...а потім скину сюди картинку антени зі свого Pico NWT...не "супер", але, як у нас кажуть: ...вам "шашечки" чи їхати?..

Дивна у вас реакція... Я вам задав просте питання про вхідний опір вашої дельти. Натомість, ви сюди приплели якусь ртутну антенну...

Ігор Віт.
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Повідомлення Ігор Віт. »

Vavolo писав: Нед жовтня 05, 2025 11:52 pm 28 метрів висоти це добре, але в мене стільки немає.
А як щодо шумності на приймання? 

Рамочні антени, як правило, завжди шумлять менше.
UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 436 times
Been thanked: 95 times

Повідомлення UR5VFT »

Vavolo писав: Суб жовтня 04, 2025 11:55 pm Хтось мав справу з антеною дельта луп на 40 метрів? Які враження? Чи варто її майструвати? Чи підійде як багатодіапазонний варіант? Зараз працюю з ендфедом на 80-10м, і цілком задоволений. Чи має дельта переваги?

Варто. у мене була така дельта перпердекулярно будинку 85 метрів. запитана сім. дротом прппм 2-0.9 плюс сим. тюнер 500 вт та ксв 1 на всіх діапазонах у друга така 42 метри    так само застосований ситетричний провід прппм і сим. тюнер за ідеєю запропонованою Андрієм           73!

-   https://www.ur5ffr.com/viewtopic.php?t=320

Вкладення
прежде чем собирать конструкцию.rar
(106.62 Кіб) Завантажено 100 разів
дельта.jpg
дельта.jpg (10.8 Кіб) Переглянуто 5008 разів
UT8AS

Повідомлення UT8AS »

Ігор писав:Ігор Ві
...якщо ви вважаєте, що оце - "вашої чудо дельти" - не є підйо...а, то я можу вибачитись...
...але, як обіцяв, покажу, що побачив мій PicoNWT на моїй Дельті, яка має десь 100-110 Ом вхідне і заживлена напівхвильовим повторювачем з відрізка кабеля (прибл.28м)...хоча NWT налагоджений на 50 Ом хвильового, мене графіки влаштовують, бо мені "...їхати, а не шашечки..."
3,5-28.jpg
 P.S.  ось тут втрати потужності в залежності від КСХ - 
https://shop-gsm.ua/blog/vswr/?srsltid= ... u49TpK96iC

Vavolo
Позивний: UR4UQZ
Has thanked: 7 times
Been thanked: 15 times

Повідомлення Vavolo »

А не кращі будуть результати, якщо заживити антену через балун?
UT8AS

Повідомлення UT8AS »

Vavolo писав: Сер жовтня 29, 2025 11:13 pm А не кращі будуть результати, якщо заживити антену через балун?

Доброго вечора! Можливо і краще буде КСХ, але довго підбирати осереддя і саме кількість витків, щоб добре було на всіх бендах, та мені в моїй "хрущобі" мандрувати туди-сюди через маленьке віконечко не реально. Кажуть, що найкраще заживити симетричним фідером, а в моєму випадку дуже важко його провести на дах. Тому і вирішив живити через напівхвильовий повторювач...

UR5FFR
Has thanked: 89 times
Been thanked: 648 times

Повідомлення UR5FFR »

UT8AS писав: Сер жовтня 29, 2025 10:53 pm ...але, як обіцяв, покажу, що побачив мій PicoNWT на моїй Дельті, яка має десь 100-110 Ом вхідне і заживлена напівхвильовим повторювачем з відрізка кабеля (прибл.28м)...хоча NWT налагоджений на 50 Ом хвильового, мене графіки влаштовують, бо мені "...їхати, а не шашечки..."
якщо опір приблизно 100ом то має сенс поставити трансформатор з обмотками 7:5
UT8AS писав: Сер жовтня 29, 2025 10:53 pm  P.S.  ось тут втрати потужності в залежності від КСХ - 

Я вас розчарую але у випадку роботи підсилювача потужності втрати набагато вище - уважно читаємо Потери мощности в усилителях при высоком КСВ

Konstantin M
Позивний: Us1g__
Has thanked: 34 times
Been thanked: 13 times

Повідомлення Konstantin M »

"13.11.2004, 19:37У петлевых антенн антенный эффект фидера незначителен. Поэтому, при мощности менее 200 Ватт, коаксиальный фидер обычно можно вообще не симметрировать.Если мощность больше или из-за неудачного расположения фидера наружная поверхность его оплетки все-таки возбуждается ближним полем антенны, лучше не связываться с ферритом, а изготовить "Воздушный ВЧ трансформатор для больших мощностей" Ханса Нуссбаума (DJ1UGA) описанный в журналах: "FUNK" 8/2004, с. 22-25 или "РАДИОХОББИ" 5/2004, с. 30. Желаю удачи. 73!Николай, UR0GT"
UT8AS

Повідомлення UT8AS »

UR5FFR писав: Чет жовтня 30, 2025 8:18 amЯ вас розчарую... 

Дякую! Але в мене безвихідь в моєму випадку, будинок старий у центрі заповідника, слава Богу, що хоч те що є дозволено...
А на дах в мої роки лише з підйомною корзиною (hi)...бо син залишився на війні навіки...

Відповісти