Pico NWT
-
- Позивний: UR1CDR
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 9 times
Pico NWT
Вітаю друзі. Зробив pico NWT за схемою Pico NWT - анализатор бедного радиолюбителя - UR5FFR.
Після перевірки і налаштувань підключив КФ 10-ти кристальний (Як в BeeJT TRX).
Підключав послідовно на вхід і вихід змінні резистори по 330 Ом. Змінюючи опір графік переміщується то вверх то вниз.
Отримав ось таку картину Я так розумію потрібно правильно узгодити КФ з pico NWT. Але як не старався нічого майже не змінюється, як були гори на графіку так і є.
Підкажіть будь ласка, як правильно зробити узгодження?
Підключав послідовно на вхід і вихід змінні резистори по 330 Ом. Змінюючи опір графік переміщується то вверх то вниз.
Отримав ось таку картину Я так розумію потрібно правильно узгодити КФ з pico NWT. Але як не старався нічого майже не змінюється, як були гори на графіку так і є.
-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 315 times
- Been thanked: 81 time
Re: Pico NWT
найпростіший варіант. зробити стенд Біленецького. він вам надалі стане в нагоді неодноразово
- Вкладення
-
- SnandNWT500.rar
- (126.97 Кіб) Завантажено 105 разів
-
- Позивний: UR1CDR
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 9 times
Почитав уважно опис фронтенду бджілки(а саме його КФ), і включив фільтр з іншими ланцюгами схеми напряму до pico NWT.
І отримав ось такий результат: Підключив ось так Трішки горбатий ще, але виглядає краще. Все ж не знаю як оцінити тепер ці параметри. Потрібно трішки звузити полосу пропускання?
І отримав ось такий результат: Підключив ось так Трішки горбатий ще, але виглядає краще. Все ж не знаю як оцінити тепер ці параметри. Потрібно трішки звузити полосу пропускання?
-
- Позивний: UT8AS
- Has thanked: 21 time
- Been thanked: 27 times
...в залежності від того, що хочете почути - концерт чи інформацію серед завад...мені вистачає 2,2 кГц і в повсякденні і в змаганнях...якщо у вас QER-фільтр, то є хороша можливість підібрати ємностями потрібну вам полосу...
-
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 540 times
А як ви підключали нвт? Справа в тому що на схемі фільтр зображено з ланцюгами узгодження. Сам фільтр обведено на малюнку красним. Ємності С2С10 по 200пф до нього не входять. Тому або різати доріжки або випаювати С2С10L2L3. Але простіше це зібрати фільтр на ардуїнівській макетці, підібрати там ємності а вже потім запаяти на плату.Maksym писав: ↑Пон червня 16, 2025 6:02 am Підключав послідовно на вхід і вихід змінні резистори по 330 Ом. Змінюючи опір графік переміщується то вверх то вниз.
Отримав ось таку картину
Я так розумію потрібно правильно узгодити КФ з pico NWT. Але як не старався нічого майже не змінюється, як були гори на графіку так і є.
"Горбатість" у 1-2дб це допустимо та некритично - вухами ви це не почуєте. Стосовно полоси. Тут як правильно вище написали у кожного свої вподобання. Я б рекомендував трохи звузити та отримати приблизно 2,6-2,7кГц по рівню -6дб. Якщо у фільтрі стоять ємності 33пф то треба замість них поставити 36пф, або допаяти паралельно ним приблизно 3пф.
Але можна залишити й так як є - ніякого криміналу немає
-
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 540 times
Це я писав як підключати з додатковими резисторами. Якщо без резисторів - то з ланцюгами узгодження як ви підключили в останньому випадку.
-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 315 times
- Been thanked: 81 time
забув додати відмінний та корисний щуп того ж автора.я застосовував транзистори BF245 рекомендую..ну і для повного набору для перевірки та налаштування емф.