( Якщо нема NWT то КФ або готовий набір відібраних резонаторів для нього можна купити - на ur8lv є пропозиції.)
- Андрій погодьтеся. якщо купив або зробив фільтр його необхідно ще й правильно узгодити з тим же диплексером і входом пч. а багато понять не мають як це робити. думаю про узгодження кф. в реальну конструкцію бажано зробити окрему тему багатьом буде цікаво. 73!
Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 473 times
Re: Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
То я вже відчуваю що буде потрібно писати книжкуUR5VFT писав: ↑Суб травня 10, 2025 5:35 pm ( Якщо нема NWT то КФ або готовий набір відібраних резонаторів для нього можна купити - на ur8lv є пропозиції.)
- Андрій погодьтеся. якщо купив або зробив фільтр його необхідно ще й правильно узгодити з тим же диплексером і входом пч. а багато понять не мають як це робити. думаю про узгодження кф. в реальну конструкцію бажано зробити окрему тему багатьом буде цікаво. 73!

-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 24 times
Це ваш випадок і це не значить що всі мають те саме і в такій кількості . Багато моїх знайомих хто набагато старше мене і вже дуже давно займаються радіоаматорством немають таких запасів як у вас на фото . Хлам мають всі , і я в тому числі але щось нормальне з того не зробиш .
А не хочете спробувати EAGLE? Безкоштовний і виробники гербери з ньго приймають без проблем.Freddy писав: ↑Суб травня 10, 2025 5:29 pm Підтримую в тому що від лайоута треба відходити . Сам починав з нього ще в шкільні роки і дуже довго на ньому сидів , а потім недавно з матюками переліз на кікад( хотів на альтіум але немає можливості скачати програму щоб без грошів ) Було тяжко з початку а тепер дивлюся на той лайоут як на г ... . Якщо ніколи не вилазити з лут то може лайоут і добре але якщо діло доходить до заводських плат то це ж... я б дітей починав вчити з кікад . Основи правильні закладаються . А діти вони все хватають швидко , головне закласти правильний фундамент .
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 473 times
А от мені кікад не зайшов. Якісь там інтерфейсні заморочки у нього, мені здалося незручно. А EasyEDA - за вечір розібрався. З EasyEDA що зручно - велика бібліотека від користувачів. Тобто якщо хтось зробив якійсь компонент то він автоматично стає доступний у бібліотеці. Тому я дуже рідко роблю якісь компоненті сам - майже все є готове, а якщо чогось нема - легко допилюється з того що є.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 24 times
KaCad трішки специфічний але це на початку . Потім як розберешся все йде легко . Я після спрінта спочатку дуже матюкався , зараз звик і все нормально . Створити своє посадкове місце без проблем , або редагувати існуюче . Є ще варіант скачати файл місця з сайту виробника що також не проблема . Тут кожному своє , кожен обирає програму під свої задачі і можливості .
Мабуть що ничім. Як на мене, то простий і зручний і має ну дуже велиук бібліотеку елементів. Додаткові елементи на "раз - два" можно знайти в інеті. Мене повністю влаштовує. Років 15 тому працював в PCAD, щоб було зроуміло що мені є з чим порівняти.