Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 24 times
Re: Простий транзисторний трансивер Бджілка (BeeJT TRX)
Корисна опція бо ця тема мені цікава але слідкую за нею не дуже пристально . І вже давно втратив ланцюжок подій . Наскільки розумію то плати будуть в ТНТ виконанні .
-
- Позивний: UT8AS
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 23 times
...я думаю, краще в лайоуті - і ЛУТ (лазерно-праскова) самому зробити і замовити можна...бо тема дуже цікава, і починаючим аматорам, в кого від діда-батька багато чого залишилось, та й на радіогуртках допоможе своєю відносною простотою підтримати наш аматорський рух...благо, зараз дуже багато гарних металевих корпусів - від старих складових системників ПК - CD-програвачів, БЖ, від невеликих відеомагів та тюнерів різних форматів...як зразок нижче...
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 473 times
Усі схеми та плати зараз в EasyEDA. Звідти їх досить нескладно конвертувати в пдф для ЛУТ або фоторезисту. Ну і звісно отримати гербера для замовлення плат у китайців або ще десь.
PS Треба забувати про той лайаут, бо це стовідсоткове зло
PS Треба забувати про той лайаут, бо це стовідсоткове зло

-
THT (Through-Hole Technology) вивідні радіодеталі
-
Від діда і батька таке не залишиться . Тут елементна база інша. Кварци точно треба купляти і кф нормальний без приладів не зробиш . Я в цій конструкції ширпотребовських елементів не бачу . Максимум це резистори ,конденсатори але зараз більшість електроніки вже на смдUT8AS писав: ↑Суб травня 10, 2025 12:17 pm...я думаю, краще в лайоуті - і ЛУТ (лазерно-праскова) самому зробити і замовити можна...бо тема дуже цікава, і починаючим аматорам, в кого від діда-батька багато чого залишилось, та й на радіогуртках допоможе своєю відносною простотою підтримати наш аматорський рух...благо, зараз дуже багато гарних металевих корпусів - від старих складових системників ПК - CD-програвачів, БЖ, від невеликих відеомагів та тюнерів різних форматів...як зразок нижче...МініК.jpg
-
...мабуть у вас не було такого діда...а тепер уявіть собі, скільки такого всякого у мене на роботі по всіх шухлядах і поличках...те, що старіше вже здавали на вагу...
-
...воно то так, треба крокувати в ногу з часом, але для молодшої групи 7-9 років лайоут більш простий і ручний, на будь який розмір деталей можна малювати плату...а старші вже самі вибирають, що для них краще...
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 473 times
Так, все буде на вивідних компонентах бо не кожен з початківців має навички smd монтажу
Елементарна база у Бджілки досить доступна - нічого дефіцитного в конструкції нема. Якщо нема NWT то КФ або готовий набір відібраних резонаторів для нього можна купити - на ur8lv є пропозиції. Моя практика показує що навіть без попереднього відбору КФ виходить більш-менш нормальний.
Це воно вам так кажеться що він більш простий тому що ви до нього звикли

-
Підтримую в тому що від лайоута треба відходити . Сам починав з нього ще в шкільні роки і дуже довго на ньому сидів , а потім недавно з матюками переліз на кікад( хотів на альтіум але немає можливості скачати програму щоб без грошів ) Було тяжко з початку а тепер дивлюся на той лайоут як на г ... . Якщо ніколи не вилазити з лут то може лайоут і добре але якщо діло доходить до заводських плат то це ж... я б дітей починав вчити з кікад . Основи правильні закладаються . А діти вони все хватають швидко , головне закласти правильний фундамент .