UR5VFT писав: ↑П'ят січня 24, 2025 6:04 pm
- Андрій. по Реду вхід та вихід з одного тр. а подача ГПД або КВГ. на другий тр. для прикладу з книги
DBM має три порти які рівнозначні. Так, класичне уключення це як у Реда або на наступній схемі
Но треба пам'ятати що DBM забезпечує ізоляцію між парами виході L-I та R-I. А ось ізоляцію між L-R він не забезпечує. Тому якщо сигнал гетеродину досить близько до частоти передачі то при класичній схемі наш гетеродин попаде на вихід бо в нас реверс. А от якщо подати гетеродин як у мене то він не попадає ні на вихід змішувача ні на вхід. Тому така топологія має певний сенс - усе залежить від співідношеня частот та від того у якому напрямку працює змішувач.
Screenshot_2025_01_24-4.png (10.83 Кіб) Переглянуто 835 разів
UR5VFT писав: ↑П'ят січня 24, 2025 6:04 pm
- якщо застосувати реверсивні підсилювачі. можна спробувати на дешевих 327 польових із застосуванням ару.. 73!
Навішщо брати 327і якщо BF998 стоять копійки та мають гарні параметри?
Навішщо брати 327і якщо BF998 стоять копійки та мають гарні параметри?
-
- звичайно згоден з вами. думав про BF991 а автоматично написав 327. як пінсіонер відразу думаю що застосувати дешевше. але ідея зробити на них реверсивні каскади цікава.макетував у схемі за типом Клопіка.. 73!
UR5VFT писав: ↑Суб січня 25, 2025 10:54 amADE-1-24 теж коштують чимало та доставка 100 гривень. дякую від пенсіонерів доведеться повернутися до лампочок..73!
ADE-1-24 я узяв для прикладу як типового представника кільцевих змішувачів на діодах. Якщо ви відкриєте Реда то там будуть ті самі параметри. Тому мотаємо два транси та беремо з тумбочки діоди будь які ВЧ кремнієві або шотткі і отримуємо змішувач з приблизно такими ж параметрами за ціною у нуль гривень. Тому не треба тут капцями кидатися