Я на 45МГц особо не виміряв нічого - лише підсилення. ГТ308 на 45МГц дає суттєвий спад і це може впливати на вхідний опір. Тут треба ставити ГТ313
Я кажу за сигнали управління. Це перемикання RX/TX, виду модуляції, ширини смуги, тощо. Дивись - синтез генерує сигнал управління з рівнями нуль/+3,3в. Нам потрібно від цього сигналу перемкнути реле. Якщо ми почепимо реле у колектор p-n-p транзистору, наприклад МП42, то на базу йому потрібно подавати мінус щоб ввімкнути реле. А у нас синтез видає плюс. Отож.
Я поки що бачу такі варіанти. Перший - це поставити оптрони. З їх допомогою дуже легко інвертувати сигнал управління.
Другий - двополярне живлення. Усе одно синтезатору потрібно +5, а аналоговій частині -12в. Реле живимо від +5в, для управління ставимо n-p-n транзистор МП37. Тоді сигнал управління інвертувати не треба.
Третій варіант, заживити увесь тракт від плюсового живлення. Це приведе до перевертання схем - тобто колектор буде на землі а емітер - на плюс живлення. Воно начебто нічого складного, але вигляд усе буде мати догори ногами. Зате маємо лише одно джерело живлення.
Четвертий варіант - залишити в спокої аналогову частину. Живлення зробити -12в. А ось синтез перевернуті догори ногами. Тобто його "землю" під'єднати до -12, а плюс - до землі. Тоді він буде видавати сигнали -12 (це нуль для нього) та -9 (це його 3,3в). Ставимо МП37, емітер до -12в, на базу сигнал управління -12в/-9в, у колектор - реле другим кінцем на землю
Оптрони мені не зовсім до вподоби. Перевертати синтез та чіпляти його землю до -12в - потрібно буде ізолювати по постійному струму землю сигналів гетеродинів - конденсатори поставити. Останній варіант виглядає досить привабливо - одне живлення і начебто лише декілька конденсаторів треба.
Ще один момент - від аналогової частини у синтезатор ми отримуємо сигнал S-метру. Якщо робити двополярне живлення то тут виникнуть деякі проблеми бо треба буде його інвертувати.
Треба якось визначитись як робимо бо це вплине на усі схеми