Досить випадково знайшов цікаву статтю про то як можна в домашніх умовах зробити дублікат усіляких дрібних ручок та кнопок.
Це прямо мастхев для усіляких реставраційних робіт.
Метод описано тут https://www.jogis-roehrenbude.de/Formteile.htm (дивитися через перекладач бо на німецькій мові).
Дуже стисло у чому суть. Беремо рідкий силікон для виготовлення форм. Він йде у двох флаконах - силікон та отверджувачем. Далі беремо фурнітуру, заливаємо силіконом. Отримуємо форму. Дублікат виготовляємо з епоксідки. Усі інгредієнти легко гугляться та є у продажу. Коштують теж не дуже багато Можливо кому ця інформація буде корисна тому залишаю тут
PS Так я знаю що зараз вже є 3Д-прінтери. Але ви для початку 3Д модель зробить того що вам треба Отож
PPS До речі сайт https://www.jogis-roehrenbude.de буде дуже цікавий для тих хто цікавиться ламповими конструкціями
Виготовлення дублікатів ручок, кнопок та іншої фурнітури.
-
- Позивний: UR5VCP
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 7 times
- Контактна інформація:
Re: Виготовлення дублікатів ручок, кнопок та іншої фурнітури.
Зараз вже й сканери є... Жду коли в Костіка (учень мій колишній) буде... Принтер в ньоого є )))
-
Силікон-епоксидка це сильно не те саме що 3д друк.
Ці методи не слід протиставляти як конкуруючі, кожен має чітко свою нішу застосування, де не може бути рівноцінно замінений іншим
Ці методи не слід протиставляти як конкуруючі, кожен має чітко свою нішу застосування, де не може бути рівноцінно замінений іншим
-
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 294 times
Невеликий лафхак для тих хто робить фурнітуру на 3Д. Якщо після другу деталь помістити у акриловий розчинник на деякий час а після висушити то отримаємо дзеркальну ідеально гладку поверхню. Час треба підбирати експериментально. Стартуємо десь з 10-15 хвилин