NickName писав: ↑Вів листопада 14, 2023 10:17 amВихідні транзистори підбирали?
Взагалі ніякі транзистори не підбиралися. У МП26/37 бетта десь 30 - це приблизно середня по тим що в мене є. Тобто я принципово не відбирав якісь екземпляри з дуже високою беттою. Вихідні потужні германієві китайським тестером транзисторів не дуже дзвоняться. Для П217 він наміряв бетту десь 8-12, но це маячня, бо в мене їх заводська коробка з пашпортом де написано що бетта не менш ніж 20. ГТ806 взагалі навіть не спробував міряти - узяв перши з краю та впаяв, тим паче що вони нові.
Схема яка на мосфетах - там ще цікавіше було. Транзистори перемаркер з кітаю. Що воно таке незрозуміло. Тестером можна виміряти лише порогове напруження та ємність затвору. Починав я з 3в/2,8нф, але їх було небагата та попалив трохи, потім узяв інші у яких 2,3в/2нф - параметри підсилювача ті ж самі - майже нічого не змінилося. Це суттєвий аргумент що схема не залежить від параметрів транзисторів і буде працювати без їх підбору.
NickName писав: ↑Вів листопада 14, 2023 10:17 amУ того ж таки Бесліка є варіант із застсуанням кремнію в каскадах попереднього підсилення без погіршення германієвого звуку.На мій погляд,Беслік у своїх конструкціях ставив мету досягти максимальної повторюваності при досить непоганій якості звуку, щоб кожен ботанік
міг отримати задоволення.
Ніт,
мухи та котлети окремо кремній - у кремнієвих підсилювачах, германій - у германієвих. Я не зовсім розумію що воно таке отой "германієвий звук"
Якщо це якісь специфічний спотворення які не додавили та які дають "окрас" звуку, то щоб їх почути треба щоб вони були десь під 0,5-1%. Усе що нижче 0,1% ви навряд чи почуєте. А якщо спотворення 1% то це питання до схемотехніки, бо не є проблема їх додавити. Окремо тут стоять підсилювачі без НЗЗ - там вже як вийшло, але теж є можливість мінімізувати.
У Бесліка (і не тільки в нього) дуже задрано підсилення. А це високі спотворення. Навіщо так робити я не розумію. Економія 2 транзистора в попередньому підсилювачі, а рівень спотворень у 10 разів гірший.
NickName писав: ↑Вів листопада 14, 2023 10:17 amНу,а якщо по-дорослому,то поділіться інформацією в яких програмах знімали характеристики, а також конструкцію вимірювального стенду в студію.
Програма
Visual Analyser. Нічого особливо там не налаштовував.
Стендом це складно назвати. ГСС китайський цифровий, вихід підсилювача навантажен на потужний резистор 6,2ом, паралельно йому стоїть дільник 3к3/100ом, з нього через ємність на звукову карту - інтегрований ріалтек. Тобто усе зовсім просто.