Хмм... Т3 там точно потрібен?
А навіщо другий змішувач на лампах? Не краще другий зробити діодним, а перший на лампах?
Хмм... Т3 там точно потрібен?
Вроді Альбатрос має таку комутацію. Там лампи закриваются мінусом... Але ж надмініатюрних тріод-пентодів немає)) будете подвоювати кількість ламп))UR5VCP писав: ↑Чет червня 15, 2023 6:40 am Пропоную компроміс.
Міксери, які дав Андрій використати наступним чином: лівий на схемі на приймання, має 50 Ом по входу,і має низький опір по гетеродину, правий на передачу. Далі КФ та УПЧ (спільні на прийом к передачу) і потім два міксери на діодах. Вони теж низькоомні, думаю узгодити буде не важко. Комутація навколо КФ і УПЧ. Гетеродини не комутуються, ГПД йде на ламповий і діодний і опора йде на ламповий і діодний.
Якщо в лівому міксері сітковий опір поставити не 51 а 200 ом, він не образиться? Діодні міксери не образяться?
Власне, якщо все грамотно узгодити то може від комутації відмовитися? Тільки запирати лампи по -25В?
Та там нема чого рахувати. По анодно-сіточному графіку вибираєш робочу точку, рахуєш резистор у катоді по закону ома. Підсилення дорівнює крутезна на опір навантаження.
T3 потрібен бо вихід змішувача симетричній, а вхід наступного каскаду - ні. Він потрібен щоб була симетрія по сигналу гетеродина та придушувалася несуща частота.
Ти намалював би для початку. Як на мій погляд то схема суттєво ускладнюється.UR5VCP писав: ↑Чет червня 15, 2023 6:40 amПропоную компроміс
Міксери, які дав Андрій використати наступним чином: лівий на схемі на приймання, має 50 Ом по входу,і має низький опір по гетеродину, правий на передачу. Далі КФ та УПЧ (спільні на прийом к передачу) і потім два міксери на діодах. Вони теж низькоомні, думаю узгодити буде не важко. Комутація навколо КФ і УПЧ. Гетеродини не комутуються, ГПД йде на ламповий і діодний і опора йде на ламповий і діодний.
Теоретично - так, але може буди пролаз через унутрішні ємності лампи
З комутацією в останній схемі можна гратися. Я пізніше ще попрацюю над нею - намалюю другий змішувач на діодах (як варіант) та декілька варіантів комутації
Та нє, все простіше ))
Я ж писав - шоб Р-140 від заздрощів бабахнула анодом
Беріть схему Ангор-75 та й переводьте на надмініатюрні. Але там є заковирка з його регенеративним ППЧ. Тобто КФ задіяти навряд чи вийде, бо сильно впаде підсилення...