Воно то ніхт проблем - любий підсилювач витримає КСХ 1,5. Але він буде видавати лише 66% від номінальної потужності.
Чому так детально описано тут
Тому КСХ має значення

Воно то ніхт проблем - любий підсилювач витримає КСХ 1,5. Але він буде видавати лише 66% від номінальної потужності.
ОК! Мене хвилювало зниження підсилення. Я гадаю, що забагато, але то особисте
Сидять два крнструктори,один по двигунам,другий радіотехнік.І моторист розказує,як ціною неймовірних зусилль,укріпленням партійного
Ну по перше не 6дб а 12дб. А по друге -Ut5lp писав: ↑Сер листопада 08, 2023 8:16 pm Сидять два крнструктори,один по двигунам,другий радіотехнік.І моторист розказує,як ціною неймовірних зусилль,укріпленням партійного
ядра,викормстанням новітніх матеріалів і технологій вдалося підвищіти потужність двигуна у чотири рази!!!
А радіотехнік каже:"і шо?із за яких ось 6 децибел стільки гемору?
на практиці перевірено, при приближенні вібратора до щогли опір падає досить сильно, і зробити та 50 Ом не проблема взагалі, подивився на записи 4 вібратора з опором 200 Ом були на відстані від щогли 75 СМ, відстань між центрами по вертикалі 155 см. Кабель весь використовували 75 Ом RG-11, антена стояла на папузі і показала себе просто чудово, але під час активних бойових дій була спи***на добрими людьми разом з репітером.Пенсіонер писав: ↑Вів листопада 07, 2023 3:40 pm В MMANА спробував змоделювати описану ситуацію.
Нічого не вийшло. Опір петльового вібратора на зменшувався в декілька разів (повідомлялося про 4 рази).
Опір діполя починав змінюватися, якщо відстань до щоргли була 0,4 лямбда і менше.
Можливо досягти 50 омів, але для усунення реактансу необхідно змінювати довжину вібратора (про це не повідомлялося).
Чи можливо отримати більш детальну інформацію?
Мені нагадало сайт рашиста ФОО. Повний позивний називати не буду і так легко здогадатися.Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:12 am натрапив на сайт, де автором було показано величезна кількість антен. Основна відмінність була в тому, що там не було петльових вібраторів. Элемент, до якого кріпився кабель, мав вигляд діполя.
Зараз не можу знайти той сайт. Там така безліч різних укв антен, фото, розрахунки на любий діаметр элементів.