Дводіапазонний SSB трансівер

Які на ваш погляд діапазони повинен мати простий дводіапазонний SSB трансівер?

160
0
Немає голосів
80
7
16%
40
14
32%
30
0
Немає голосів
20
17
39%
17
0
Немає голосів
15
4
9%
12
0
Немає голосів
10
2
5%

Всього голосів: 44

UR5FFR
Has thanked: 120 times
Been thanked: 759 times

Дводіапазонний SSB трансівер

Повідомлення UR5FFR »

Голосуємо :) Обираємо два діапазони які повинен мати такий апарат.
Опитування анонімне, без обмежень по часу, завжди можна змінити вибір.
Особисті думки висловлюємо в каментах

UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 495 times
Been thanked: 106 times

Re: Дводіапазонний SSB трансівер

Повідомлення UR5VFT »

Freddy писав: Чет лютого 26, 2026 7:21 am
UR5VFT писав: Сер лютого 25, 2026 11:08 pm
Freddy писав: Сер лютого 25, 2026 5:40 pm Я б зробив трансивер  на 20м  , але хотілося щось в стилі старої школи , на транзисторах  але на доступних . Кварцевий фільтртна кварцах 8-9 мгц або щось таке чого багато і не сильно дорого

так хто заважає. купа варіантів наприклад Стэп . Роса. Аматор або описаний тут Бджілка

Роса точно ні , совкові радіодеталі використовувати не хочу , їх час пройшов . Степ  на sa612 які давно зняті з виробництва  , мав досвід з перемарком  на алі  тому й писав про транзисторні каскади .  Бджілку ще ніхто не повторив , тому яка вона ще не ясно . 

коли потрібно беремо і робимо перевірений варіант... 73!

Вкладення
2.jpg
1.jpg
Freddy
Has thanked: 22 times
Been thanked: 45 times

Повідомлення Freddy »

UR5VFT писав: Чет лютого 26, 2026 12:00 pm
Freddy писав: Чет лютого 26, 2026 7:21 am
UR5VFT писав: Сер лютого 25, 2026 11:08 pm
Freddy писав: Сер лютого 25, 2026 5:40 pm Я б зробив трансивер  на 20м  , але хотілося щось в стилі старої школи , на транзисторах  але на доступних . Кварцевий фільтртна кварцах 8-9 мгц або щось таке чого багато і не сильно дорого

так хто заважає. купа варіантів наприклад Стэп . Роса. Аматор або описаний тут Бджілка

Роса точно ні , совкові радіодеталі використовувати не хочу , їх час пройшов . Степ  на sa612 які давно зняті з виробництва  , мав досвід з перемарком  на алі  тому й писав про транзисторні каскади .  Бджілку ще ніхто не повторив , тому яка вона ще не ясно . 

коли потрібно беремо і робимо перевірений варіант... 73!

Якщо уважно почитати мій допис , а саме ту його частину  про степ , то буде ясно чого плата трансивера на фото не мій варіант . 

Павло
Позивний: ur5nka
Been thanked: 2 times

Повідомлення Павло »

А такий варіант ?

UR5FFR

Повідомлення UR5FFR »

Павло писав: П'ят лютого 27, 2026 7:00 am А такий варіант ?

Павло, ваш варіант має багато схемотехнічних помилок - вам ще 10 (ДЕСЯТЬ) років тому про це казали багато людей. Замість того щоб виправити їх ви це повністю проігнорували. За десять років то можна було б хоч частку поправити. Але ні - вам байдуже. Працює якось та й фіг з ним. От якби ви узяли прилади та провели вимірювання. Але я пам'ятаю як ви вимірювали АЧХ тракту не відключивши АРП та завжди отримували ідеальні прямокутні графіки і як вам три сторінки форуму безліч людей намагалися пояснити чому АРП треба відключати. Але ви так і не второпали.

Мені досить сумно що за 10 років ви так і не знайшли часу щоб попрацювати над схемотехнікою та врахувати зауваження. Було досить часу щоб спитати поради у більш досвідчених, якщо самі не можете зрозуміти. Але я бачу що вас це не цікавить. І оце - ганьба. Аматор, який не бажає виправити помилки, розібратися та вдосконалити свою конструкцію - вам повинно бути соромно за це.

Тому цей варіант - не варіант, а приклад як не треба робити апаратуру. Ніколи і нікому. 

PS Це я так дуже м'яко написав. Не треба будити в мене злого модератора. Зав'язуйте з рекламою 

Павло
Позивний: ur5nka
Been thanked: 2 times

Повідомлення Павло »

Вибачте мені , але це мені нагадує форум cq ham .ru - де всі щось рекомендують , не повторивши конструкції   . Я кожний день працюю на діапазоні 80 метрів , можна і на інших по домовленості  - будем проводити зв'язок і будете самі оцінювати роботу  .  А що пост UR5VFT  в такому  випадку  , не реклама ??? Не потрібно ділити людей на чорних і білих - це не хорошо в таких випадках . Якщо  не подобаються вам  мої фото - видаляйте їх.  Всім удачі .

UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 495 times
Been thanked: 106 times

Повідомлення UR5VFT »

- А що пост UR5VFT  в такому  випадку  , не реклама ??? -

- звичайно реклама. але реклама перевіреного неодноразово пристрою для прикладу. повторення. і якщо писати про ДИ або Альбатроса теж реклама? -                   
              хто хоче робить хто не хоче шукає причини    73!

UR5FFR

Повідомлення UR5FFR »

UR5VFT писав: Чет лютого 26, 2026 12:00 pm коли потрібно беремо і робимо перевірений варіант... 73!

Пішов на алі і трохи офігел - схоже на те що китайці розпродали останні залишки 612их. Багато перемаркеру якогось. Щось більш-менш схоже на оригінал коштує по 3 бакса за корпус або більше. Тому схоже що про схеми на 612й слід забувати. Жаль, пішла епоха простих схем.
PS Десь в мене був рулончик 612х ще від філіпса. 100 відсотковий оригинал. Ще трохи полежать то вони будуть коштувати дорожче за діаманти :)

Freddy

Повідомлення Freddy »

UR5FFR писав: П'ят лютого 27, 2026 8:04 pm
UR5VFT писав: Чет лютого 26, 2026 12:00 pm коли потрібно беремо і робимо перевірений варіант... 73!

Пішов на алі і трохи офігел - схоже на те що китайці розпродали останні залишки 612их. Багато перемаркеру якогось. Щось більш-менш схоже на оригінал коштує по 3 бакса за корпус або більше. Тому схоже що про схеми на 612й слід забувати. Жаль, пішла епоха простих схем.
PS Десь в мене був рулончик 612х ще від філіпса. 100 відсотковий оригинал. Ще трохи полежать то вони будуть коштувати дорожче за діаманти :)

Одна із причин чому я оминаю схеми з не простими  мікросхемами , бо їх або важко купити  в провірених продавців або , що гірше вони зняті з виробництва . Я вже наривався на ліві 612 з алі , вистачило .  

Freddy

Повідомлення Freddy »

UR5VFT писав: П'ят лютого 27, 2026 3:37 pm   - А що пост UR5VFT  в такому  випадку  , не реклама ??? -

- звичайно реклама. але реклама перевіреного неодноразово пристрою для прикладу. повторення. і якщо писати про ДИ або Альбатроса теж реклама? -                   
              хто хоче робить хто не хоче шукає причини    73!

Я не просив порадити схему,   а писав по темі .  А що кому і як робити обирає той хто робить і платить за це гроші . 

UT8AS
Позивний: UT8AS
Has thanked: 53 times
Been thanked: 42 times

Повідомлення UT8AS »

Freddy писав: П'ят лютого 27, 2026 8:40 pmОдна із причин...

...пробував деякі схеми на поки ще неперемаркованих LA1185 (AN7205, KA22495, TA7358 - це повні аналоги), працюють не гірше за SA612, а, можливо, й краще...і дістати не проблема...і схем на них вдоста... 
Відповісти