Підсилювач на IRF с загальним стоком

SIMON
Been thanked: 10 times

Re: Підсилювач на IRF с загальним стоком

Повідомлення SIMON »

UR5FFR писав: Сер серпня 12, 2026 10:17 am

Але я не раджу ставити паралельно транзистори. Я ніде не бачив такого рішення в професійній апаратурі. Всюди де потрібно більша потужність ставлять декілька блоків підсилювачів та суматор потужності. На мій погляд паралельне включення суттєво знижує надійність. Транзистори мають неідентичні характеристики. Навіть якщо ви їх підібрали. Є вірогідність що струм через один буде більший ніж струм через другий. Він буде розсіювати більшу потужність і це може привести до теплового пробою. А слідом згорить другий транзистор з пари. Тому це таке досить аматорське рішення.

В сусідній темі є схема підсилювача із серії KL-2хх...
UR5FFR
Has thanked: 136 times
Been thanked: 924 times

Повідомлення UR5FFR »

seawar писав: Сер серпня 12, 2026 12:03 pm Китайські тестери типу LCR-T4 при тестуванні MOSFET показують не ємність затвору, а сумарну по всіх виводах. Щоб поміряти саме ємність затвору, міряйте два виводи - істок і затвор - отримаєте адекватне значення.

Так, я це знаю. Але для відбраковки підробок цього досить. 
SIMON писав: Сер серпня 12, 2026 1:55 pm В сусідній темі є схема підсилювача із серії KL-2хх... 
Ви впевнені що це дійсно приклад професійної техніки? Я - ні.
The RM KL-203 is an affordable 100W mobile high-frequency (10-meter band/CB) linear amplifier. Its intermodulation distortion (IMD) performance is notoriously poor when over-driven, often causing broad, distorted signals ("splatter") that interfere with adjacent radio channels.
Budget transistor amplifiers like the KL-203 prioritize raw output power over signal linearity. Running the amp at maximum capacity spikes third-order and fifth-order IMD products. High IMD results in a wide, "fuzzy" signal footprint on the waterfall display, bleeding over onto neighboring frequencies.
SIMON
Been thanked: 10 times

Повідомлення SIMON »

ну не знаю....а Ші пише:=16pxПроизводителем усилителя RM KL-203 является итальянская компания RM Italy (официальное название — RM Costruzioni Elettroniche).Факты о производителе
  • =16pxГде находится: производство расположено в городе Кастельнуово-Рангоне, Италия.
  • =16pxСпециализация: разработка и выпуск оборудования для радиосвязи с 1974 года.
  • =16pxРепутация: бренд известен во всем мире благодаря надежным усилителям для Си-Би и любительской радиосвязи.
Відповісти