Середовище для CMSIS
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 14 times
Середовище для CMSIS
Вітаю всих , хто з власного дісвуду може порадити оптимальну IDE для програмування STM на CMSIS . Куб заточено під хал , можна там створити проект і на CMSIS но хотілося чогось простішого . Розглядаю платформіо але хз . Може хтось щось порадить . Дякую .
-
- Позивний: UR5XOU
- Has thanked: 124 times
- Been thanked: 46 times
Re: Середовище для CMSIS
Якщо я не помиляюсь то CMSIS загнувся на сімействі STM32F4, далі вже пішов HAL/LL. Якщо топові контроллери немає наміру колупати, спробуйте OpenCM3.
А на рахунок IDE, залежить від фіч.
Я особисто користувавсь Attolic TrueStudio та Segger embedded studio, але остання потребує свого програматора.
P.S. STM32 це не про просте, там вам доведеться курити даташити і розбиратись.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 15 times
Зазвичай не потрібно ніяких IDE: код пишуть в любому редакторі (vscode for ex.), збирають через make, дебажать з jlink + gdb. HAL - це моветон, треба юзати LL. platformio - сирий непотрiб, дивiться в сторону Zephyr.
-
- Позивний: UR5XOU
- Has thanked: 124 times
- Been thanked: 46 times
Гмгм, порівняння пальця з...
Zephyr це RTOS, так само як і FreeRTOS підтримка якої в Stm32Cube є, а PlatformIO це фреймворк як і mbed чи arduino (саме фреймворк а не девборди)...
Гм, змiшались конi та люди. FreeRTOS - це голий scheduler, де ви там RTOS побачили ? mbed, platformio та arduino - iграшки для дiтей. ну якщо подобається, то грайтеся даліoldPsyho писав: ↑Сер квітня 02, 2025 8:48 amГмгм, порівняння пальця з...
Zephyr це RTOS, так само як і FreeRTOS підтримка якої в Stm32Cube є, а PlatformIO це фреймворк як і mbed чи arduino (саме фреймворк а не девборди)...
дійсно - життя дуже коротке щоб витрачати його на нудне повсякденне ковзання мишкою по столу, намагаючись продертися скрізь десятки меню щоб виконати одну й ту ж операцію.
-
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 389 times
Будь яка RTOS - це шедулер та механізми синхронізації. У FreeRTOS усе це є - семафори, евенти, черги та інше. Я досить багато програмував багатопоточного софту під форточками (серверний софт), і я розумію що FreeRTOS має дещо спрощену архітектуру. Але й працює вона на контроллерах з досить обмеженними ресурсами.
Можливо пан не знає, але людство давно винайшло хоткеї