Про форум
-
- Позивний: UR5GAW
Про форум
й усе таки, інформація про того хто створив форум й для якої мети мусить бути.
Поки, що в загальному спостерігається картина, що форум має за мету просувати програмні продукти й "балалайки". Цілком нормально, до того ж на початках спрямованність теми тому хто заснував зрозуміла.
Але точно хотілося б знати групу аматорів чи аматора-творця.
Бо на данний момент суто захоплення від процесорно-програмування, а от технічно грамотної інфи замало. Звичайно, на те й форум, щоб у разі чого ставити питання й помилятися, але.
Поки, що в загальному спостерігається картина, що форум має за мету просувати програмні продукти й "балалайки". Цілком нормально, до того ж на початках спрямованність теми тому хто заснував зрозуміла.
Але точно хотілося б знати групу аматорів чи аматора-творця.
Бо на данний момент суто захоплення від процесорно-програмування, а от технічно грамотної інфи замало. Звичайно, на те й форум, щоб у разі чого ставити питання й помилятися, але.
Re: Про форум
А де ви це побачили? Що саме "просувається" такого? І що за "балалайки" такі? У нас нема розділу музичних інструментівUR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 amПоки, що в загальному спостерігається картина, що форум має за мету просувати програмні продукти й "балалайки".
-
Давайте про цілі й хто керманичі й ініціатори.
Й не сприймайте все агресивно, до "балалайок" я відношу всю цифрову схемотехніку, але це суто моя позиція.
Й на то є ряд причин, я ніц не маю проти цифрових технологій, але вони дуже не досконалі. Але кому цікаво - хай досліджує для себе. Я відповів на Ваше питання, Ваша черга будь-ласка.
Й не сприймайте все агресивно, до "балалайок" я відношу всю цифрову схемотехніку, але це суто моя позиція.
Й на то є ряд причин, я ніц не маю проти цифрових технологій, але вони дуже не досконалі. Але кому цікаво - хай досліджує для себе. Я відповів на Ваше питання, Ваша черга будь-ласка.
-
- Позивний: UR5VCP
- Контактна інформація:
Вітаю! Я один з ініціаторів, готовий вислухати Ваші запитання, в подальшому, а зараз надао відповіді на поставлені вже... Отже:
Ну і дозвольте поцікавитись, а що для Вас не є "балалайкою"? UW3DI-1? Нема питань, створіть тему і обговорюйте хоч переналаштування "Карата" або Р-108 на всі бенди. Доки в темах буде дотримано правил форума - гарантовано їх ніхто не заблокує!
Сподіваюсь, задовільнив Ваш інтерес, маю надію на цікаве спілкування.
73! de UR5VCP!
Ну власне цілі викладені в відповідному розділі, ініціатор Вас уважно слухає.
Питання (чи то не питання а власна думка автора) не зовсім зрозуміле... Аргументуйте.UR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 am Поки, що в загальному спостерігається картина, що форум має за мету просувати програмні продукти й "балалайки".
Ваше право, але це зовсім не означає що тут хтось щось просуває. Не цікавлять якісь розділи - будьте так ласкаві, ігноруйте їх. Форум власне для того й форум, щоби кожен міг знайти цікаву саме йому тему.UR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 am до "балалайок" я відношу всю цифрову схемотехніку, але це суто моя позиція.
Ну і дозвольте поцікавитись, а що для Вас не є "балалайкою"? UW3DI-1? Нема питань, створіть тему і обговорюйте хоч переналаштування "Карата" або Р-108 на всі бенди. Доки в темах буде дотримано правил форума - гарантовано їх ніхто не заблокує!
Ваше право. Можу поцікавитись, а які причини Вас вимусили скласти погану думку про цифрові технології?UR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 am Й на то є ряд причин, я ніц не маю проти цифрових технологій, але вони дуже не досконалі.
Сподіваюсь, задовільнив Ваш інтерес, маю надію на цікаве спілкування.
73! de UR5VCP!
Форум адмініструє декілька чоловік. В тому числі і яUR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 am Давайте про цілі й хто керманичі й ініціатори.
Цілі задекларовані тут
Хочу нагадати вам п.3, а самеUR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 am Й не сприймайте все агресивно, до "балалайок" я відношу всю цифрову схемотехніку, але це суто моя позиція.
Й на то є ряд причин, я ніц не маю проти цифрових технологій, але вони дуже не досконалі.
Не треба принижувати тих хто займається цифровою технікою, тому що це провокує свару.3. Під час обговорення ставтеся до співрозмовника з повагою.
Так що ваші "балалайки" тут недоречні. Використовуючи цій термін ви ображаєте людей
-
Дякую, дуже приємно.
Ну питання, як правило виникають по ходу обговореннь.
Щодо "балалайок" - то зрозумійте вірно, для людини з інженерною освітою, всі ці прості конструкції натикаються на ряд суттєвих проблем:
додаси потужність - цифра глючить й утворює спектр радіосміття, по прийому має ще більше обмеженнь й т.д.
Тому, на жаль всі цифрові конструкції в яких невирішуються ці проблеми - це забавки.
Звісно, якщо автори запропонують рішення цих проблем й на сторінках форуму з'явиться не клон сучасних цяцьок, а трансівер за сервісом рівня "Маламут", по передачі рівня TS- 940 й за прийманням взує 440й Кенвуд - то вже буде апарат.
Тому, без образ, але всі 100% sdr й їх безкомп'ютерні похідні типу m0nka й т.д. - "сирі" апарати. Спрощені варіації - "балалайки" з поганими параметрами.
Тому, сподіваюся, що я пояснив позицію й бажаю авторам таких схем акцентувати увагу на подоланні реальних проблем більше.
Щодо процесорів для SSB трансіверів радіаматорських спеціальних, то вони НЕ з'являться й надалі, бо не потрібні промисловим апаратам. Тому й надалі доведеться перебирати різні проци й шукати рішення мінімізації спектрів на виході, зросту малосигнальних трактів й шукати способів боротьби з помилками від наводок ВЧ.
Тому бажаю успіхів !
P.S. щодо uw3di -1 , то в мене він Є САМОРОБНИЙ Й НАЛАШТОВАНИЙ. Якщо питання, то звертайтеся

-
Якщо Вас це "зачепило", то перепрошую й утримуюся від такої назви, вибачаюся.Не треба принижувати тих хто займається цифровою технікою, тому що це провокує свару.
Так що ваші "балалайки" тут недоречні. Використовуючи цій термін ви ображаєте людей
Якраз образити не хотів, але побажання є більш грунтовно описувати існуючих проблем, особливо їх вдалого подолання.
73!
Жаль що ви мене не зрозуміли. Я писав вам зауваження як модератор. Мені все одно як ви ставитеся до тієї чи іншої техніці. Але на форумі таке зневажливе відношення неприпустимо. І це написано у п.3. Якщо завтра знайдуться люди, які будуть обговорювати детекторні приймачі або квантові моди зв'язку, то ми так само будемо ставитись з повагою до них і до предмету їх обговорення.UR5GAW писав:Чет січня 01, 1970 12:02 amЯкщо Вас це "зачепило", то перепрошую й утримуюся від такої назви, вибачаюся.Не треба принижувати тих хто займається цифровою технікою, тому що це провокує свару.
Тому не треба переходити на особи. Треба лише дотримуватися правил.
"Детекторні приймачі" - це не лайка. А особливо для початківців - якщо він почує щось в навушниках приймача, який спаяв сам, то вже не забуде це ніколи. UT5RS.