- modulator.png (26.34 Кіб) Переглянуто 294 разів
Ламповий TRX без комутації гетеродинів
-
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 295 times
Re: Ламповий TRX без комутації гетеродинів
Ну що, "лід рушив, панове" як то кажуть
Почав з макетування модулятора на паралельно увімкнених тріодах. Замість ЕМФ в анодні стоїть контур 1mH+100pF на 500кГц. Як я й підозрював несучу він не придушує. При подачі на один вхід 1кГц а на другий 500кГц на виході чудова така собі АМ Якщо на вхід подати два ВЧ сигнали з різністю у 500кГц то на виході отримав очікувані 500кГц. Тобто як змішувач він працює. Але небалансний-
- Позивний: UR5VCP
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 7 times
- Контактна інформація:
попробуй зібрати мій варіант... тільки фазокрутку ))) на 180 нада, в мене робить...
-
-
- Контактна інформація:
ну то зніми з катода і анода в лампи протифазний сигнал...
(я теж використав колись вже намотаний транс) ))
-
Підкинув ЕМФ, щоб усе вже було по справжньому
Працює ця схема наступним чином. За допомогою Т5 на катодах створюється протифазний сигнал гетеродиную. З іншого боку для НЧ сигналу обидва тріода працюють як диференційний каскад - тобто катоди по НЧ з'єднані.
Цікаво що схема працює і як змішувач ВЧ сигналів - подавав на вхід 5499 кГц та 5000 кГц (ЕМФ "нижній") - на виході ЕМФ отримував 499 кГц.
Більш 2в пик-пик НЧ сигналу подавати не треба бо починається компресія. Оптимальний рівень гетеродину 1в пик-пик.
Трохи переробив схему Усі ємності - кераміка. Т5 - 16 витків на кільці К10 з мю=2200. Резистором R15 виставляється точний баланс змішувача по мінімуму несучої на виході.Працює ця схема наступним чином. За допомогою Т5 на катодах створюється протифазний сигнал гетеродиную. З іншого боку для НЧ сигналу обидва тріода працюють як диференційний каскад - тобто катоди по НЧ з'єднані.
Цікаво що схема працює і як змішувач ВЧ сигналів - подавав на вхід 5499 кГц та 5000 кГц (ЕМФ "нижній") - на виході ЕМФ отримував 499 кГц.
Більш 2в пик-пик НЧ сигналу подавати не треба бо починається компресія. Оптимальний рівень гетеродину 1в пик-пик.
-
- Контактна інформація:
А коли я подібного типу робив (тільки катоди разом а в анодах протифазно навантаження) то ти говорив, що робить тільки одна лампаUR5FFR писав: ↑Пон вересня 04, 2023 12:51 pm Підкинув ЕМФ, щоб усе вже було по справжньомуphoto_2023-09-04_15-03-09.jpgТрохи переробив схемуnew_modulator.pngУсі ємності - кераміка. Т5 - 16 витків на кільці К10 з мю=2200. Резистором R15 виставляється точний баланс змішувача по мінімуму несучої на виході.
Працює ця схема наступним чином. За допомогою Т5 на катодах створюється протифазний сигнал гетеродиную. З іншого боку для НЧ сигналу обидва тріода працюють як диференційний каскад - тобто катоди по НЧ з'єднані.